Výpis jména z databáze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výpis jména z databáze – PHP – Fórum – Programujte.comVýpis jména z databáze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Adam Hofhans
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
17. 5. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, předesílám, že nejsem žádný profík, proto bych prosil toho, kdo bude
radit, aby to zkusil polopatě, předem díky.

Udělal jsem si na stránkách registrační zónu s přihlášením atd. Samozřejmě s
databází...
Potřebuju od toho jednu, jedinou věc a to, aby se do formuláře, který je řešen
následovně:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body>
<?
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$email = $_POST['email'];
$web = $_POST['web'];
$zprava = $_POST['zprava'];

$jmeno=HTMLSpecialChars($jmeno); //převede některé znaky na entity
$email=HTMLSpecialChars($email);
$web=HTMLSpecialChars($web);
$zprava=HTMLSpecialChars($zprava);

$jmeno=stripslashes($jmeno); //odstraní lomítka
$email=stripslashes($email);
$web=stripslashes($web);
$zprava=stripslashes($zprava);

$zprava = str_replace("\n"," <br> ", $zprava); //nové řádky nahradí <br>
$zprava = substr($zprava, 0, 10000);//zpráva bude mít maximálně 10000 znaků
pomocí substr

$email_celek=" | <a href='mailto:$email'>$email</a>";
$web_celek=" | <a href='$web'>$web</a>";

if ($web=="http://"){$web_celek="";} //pokud se nevyplní nic se nevypíše
if ($email==""){$email_celek="";} // -||-

if ($zprava!="" and $jmeno!=""){ //provede se pokud není prázdná zpráva a
jméno
$celek="<p>Zprávu poslal <strong>$jmeno</strong>$email_celek
$web_celek</p><p>$zprava</p><hr>";
$soubor = fopen ('data.inc','a'); //otevře soubor pro doplňování
fwrite ($soubor, $celek); //zapíše zprávu
fclose ($soubor); //zavře soubor
}
?>
<h1></h1>
<? include "data.inc"; ?>
<h2></h2>
<form action="diskuse.php" method="post"></p>
<table>
<tr><th>*Jméno: </th><td><input type="jmeno" name="jmeno"
maxlength="50"></td></tr>
<tr><th>E-mail: </th><td><input type="text" name="email" maxlength="50">
[nepovinné]</td></tr>
<tr><th>Web: </th><td><input type="text" name="web" value="http://"
maxlength="40"> [nepovinné]</td></tr>
<tr><th>*Zpráva: </th><td><textarea cols="40" rows="3"
name="zprava"></textarea></td></tr>
<tr><th></th><td><input type="submit" value="odeslat"></td></tr>
</table>
</form>
</body>
</html>


do kolonky "Jméno" automaticky vypisoval nick z databáze registrace a aby už
nešel změnit.

Víte někdo, jak co nejjednodušeji na to?

Třešničkou na dortu by bylo to, že na stránkách je takových diskusí více (po
každým článkem, tak aby se to jméno vypisovalo v každém z nich.

A poslední rada, o kterou bych prosil, by byla ta, jak opet jednoduše udělat to,
aby do diskuse nemohl psát nikdo, kdo není přihlášen.

Někdo mi radil session, ale nijak to nefungovalo. Kdyby mi někdo mohl poradit konkrétně, co kam dát, byl bych mu velmi vděčný.
Díky moc, zapřípadnou pomoc. (strándy zde: http://fabulvar.wz.cz )

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.232.–
Reklama
Reklama
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
17. 5. 2011   #2
-
0
-

Co ti nefungovalo na session?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
Adam Hofhans
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
17. 5. 2011   #3
-
0
-

To Nefaritus : Nevypisovalo se to tak, jak mělo, resp. nevypisovalo se to vůbec. Ale to bude tím, že jsem dával jen místo

<input type="jmeno" name="jmeno"


maxlength="50">

tohle:
$_SESSION['jmeno'],

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.232.–
Adam Hofhans
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
17. 5. 2011   #4
-
0
-

Kdyby jsi mi napsal, co kam mám dát, aby to fungovalo, byl by jsi moc hodný! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.232.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
17. 5. 2011   #5
-
0
-

Když už, tak:

<input type="text" name="jmeno" value="<?php echo $_SESSION['jmeno']; ?>" />

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
Adam Hofhans
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
17. 5. 2011   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.232.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
18. 5. 2011   #7
-
0
-

A jak máš ty sessiony nastavené? Máš je vůbec spuštěné přes session_start()? Máš je totiž určitě blbě, protože se přihlásíš a přesměruje tě to někam na hlavní stranu, klikneš na nějaký odkaz a přihlášení ztrácíš. A tohle není zádný problém, který by se nedal dohledat na netu - tutoriálů je na to spousta.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 75 hostů

Podobná vlákna

Výpis jména pozpátku — založil LUK4S3K

Výpis z databáze — založil Lukáš

Výpis z databáze — založil Maros

Výpis z databáze — založil Twino

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý