Použití GUI – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Použití GUI – Java – Fórum – Programujte.comPoužití GUI – Java – Fórum – Programujte.com

 

Nicolas
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
17. 5. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, můžete mně napsat nějaké lepší a jednodušší varianty? Je dost nahlavu používat Math.pow, ale teprve začínám a tohle byla cesta kterou si samouk dokázal odvodit. Šlo by použít jinou variantu metody Math?

Díky, Nicolas


import javax.swing.*;

public class Demo {
public static void main(String[] args) {
String a;
String b;
double c = 0;
double d = 0;
a = JOptionPane.showInputDialog(null,"Dotaz", "První hodnota",JOptionPane.QUESTION_MESSAGE);
b = JOptionPane.showInputDialog(null,"Dotaz", "Druhá hodnota",JOptionPane.QUESTION_MESSAGE);

c = Double.valueOf(a);
d = Double.valueOf(b);
double ob = Math.pow(c, 1) * Math.pow(d, 1);JOptionPane.showMessageDialog(null,"Odpověď je " + ob + ". OK?","Hlavička", JOptionPane.INFORMATION_MESSAGE);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.151.–
nervak0
Věrný člen
17. 5. 2011   #2
-
0
-

A co to má dělat?

ob = c * d; // ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
werixon0
Návštěvník
17. 5. 2011   #3
-
0
-

Moc tomu nerozumim, ale jestli to ma nasobit jenom dve cisla, tak vyhod Math.pow(c, 1) * Math.pow(d, 1) a normalne napis c*d . Jenom dolnim: pow(double a, double b) vraci mocninu cisla "a"zvetsenou o exponent "b".

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.109.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
18. 5. 2011   #4
-
0
-

Ahoj,

jo má to jen násobit c * d. Jde o to že InputDialog bere jen String který se pak musí přetypovat na (v tomto případě) double.
to co jsem hledal je tedy níže :-) Díky

Šlo by to nějak inteligentně přepracovat na datový typ long? Tedy bez desetiné čárky. Kód může vypadat úplně jinak, jen aby to mělo stejný vstup a výstup. Když všude jen přepíšu double na long tak to hází chyby.

Díky, Nicolas


import javax.swing.*;

public class Demo {
public static void main(String[] args) {
String a;
String b;
double c = 0;
double d = 0;
a = JOptionPane.showInputDialog(null,"Dotaz", "První hodnota",JOptionPane.QUESTION_MESSAGE);
b = JOptionPane.showInputDialog(null,"Dotaz", "Druhá hodnota",JOptionPane.QUESTION_MESSAGE);

c = Double.valueOf(a);
d = Double.valueOf(b);
double ob = c * d;JOptionPane.showMessageDialog(null,"Odpověď je " + ob + ". OK?","Hlavička", JOptionPane.INFORMATION_MESSAGE);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.192.–
werixon0
Návštěvník
18. 5. 2011   #5
-
0
-

import javax.swing.*;

public class Demo {
public static void main(String[] args) {
String a;
String b;
long c = 0;
long d = 0;
a = JOptionPane.showInputDialog(null,"Dotaz", "První hodnota",JOptionPane.QUESTION_MESSAGE);
b = JOptionPane.showInputDialog(null,"Dotaz", "Druhá hodnota",JOptionPane.QUESTION_MESSAGE);

c = Long.valueOf(a);
d = Long.valueOf(b);
long ob = c * d;
JOptionPane.showMessageDialog(null,"Odpověď je " + ob + " OK?","Hlavička", JOptionPane.INFORMATION_MESSAGE);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.128.154.–
Nicolas
~ Anonymní uživatel
94 příspěvků
18. 5. 2011   #6
-
0
-

To werixon :

Aha. Jen jsem tam měl chybu, díky.

Nicolas

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.192.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

C# - pouziti += — založil aleskm

Gui — založil joudikkk

GUI — založil eximik

Použití fscanf — založil oxidián

Použití metody — založil vena

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý