Jednoduchej úkol na text – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jednoduchej úkol na text – Pascal – Fórum – Programujte.comJednoduchej úkol na text – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

blahacek0
Newbie
18. 5. 2011   #1
-
0
-

Zdarec, potřeboval bych pomoct s jedním prográmkem. POtřebuji zjistit počet slov, které má 5 písmen. A ještě jak najít nejdelší slovo. Díkec

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.176.–
Grungy0
Super člen
18. 5. 2011   #2
-
0
-

Rozdeľ si vetu na slová a potom ich prejdi a pozeraj ktoré má 5 písmen a ešte popri tom môžeš aj to najdlhšie hľadať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.84.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
blahacek0
Newbie
18. 5. 2011   #3
-
0
-

No já jsem tam napsal toto :

 if (veta[i]<>' ') and (veta[i]<>'.') and (veta[i]<>',') and (veta[i]<>'!') and (veta[i]<>'?') then k:=k+1

else begin
if k=5 then l:=l+1;
k:=0;

end;

writeln('Pocet petipismennych slov:',l);

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.176.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
18. 5. 2011   #4
-
0
-

a nechybí ti před tím cyklus který bude měnit to i?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
blahacek0
Newbie
19. 5. 2011   #5
-
0
-

No ten cyklus tam je, jen jsem ho zapomněl skopírovat.... Ale pořád mi to vypisuje jen 0. :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.96.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
19. 5. 2011   #6
-
0
-

To JoDiK :
Tak sem hoď celý program... a pokud testovací věta není v programu tak i jakou větu testuješ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
blahacek0
Newbie
22. 5. 2011   #7
-
0
-

Tady posílám celej program:

program ROCNIKOV;

uses crt;
var veta:string[100];
k,l,p,s,i:integer;
nejdelsi:string[100];
begin
clrscr;
p:=0;
s:=1;
write('Zadej vetu:');
readln(veta);
for i:= 1 to length(veta) do
begin
if (veta[i]='a') or (veta[i]='A') then p:=p+1;
end;
writeln('Pocet acek:',p);
for i:=1 to length(veta) do
begin
if (veta[i]=' ') and (veta[i+1]<>' ')and (veta[i+1]<>'!')and (veta[i+1]<>'?') and (veta[i+1]<>',') then s:=s+1;
end;
writeln('Pocet slov:',s);
for i:=1 to length(veta) do
begin
if (veta[i]<>' ') and (veta[i]<>'.') and (veta[i]<>',') and (veta[i]<>'!') and (veta[i]<>'?') then k:=k+1
else begin
if k=5 then l:=l+1;
k:=0;

end;
end;
writeln('Pocet petipismennych slov:',l);
writeln('Nejdelsi slovo:',nejdelsi);
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.96.–
blahacek0
Newbie
22. 5. 2011   #8
-
0
-

Dík .... :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.96.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
23. 5. 2011   #9
-
0
-

Když odhlédnu od toho, že do slov zapomínáš započítat taky poslední slovo ve větě, tak u mně to funguje dobře.
Zkusil jsem větu "Fujky bahno ee." a píše mi to počet áček 1 počet slov 2 a počet pětipísmenných slov 2.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
blahacek0
Newbie
24. 5. 2011   #10
-
0
-

NO já jsem tam zadal přesně tu větu a hodilo mi to, že tam mám 9 pětipísmenných slov... :-( a ještě prosím tě, jak najdu nejdelší slovo ? Díky moc za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.176.–
blahacek0
Newbie
24. 5. 2011   #11
-
0
-

Už mi to funfuje, něco jsem upravil.... ale ještě nwm, jak udělat nejdelší slovo a jeho velikost.... :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.176.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
24. 5. 2011   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
blahacek0
Newbie
24. 5. 2011   #13
-
0
-

No já jsem tam vždy zapomněl dát na konec tečku... :--)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.96.–
blahacek0
Newbie
24. 5. 2011   #14
-
0
-

jj, je to kolega....

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Úkol 5 — založil Jarda

úkol — založil Jan Koláčný

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý