částečné násobení do polí – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

částečné násobení do polí – C / C++ – Fórum – Programujte.comčástečné násobení do polí – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
18. 5. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych poradit jakým alogrytmem vynásobit a uložit čísla do pole tím způsobem že: 125*125 rozdělím na 125*5 (uložím do pole1) 125*2*10 (uložím do pole2) 125*1*100(uložim do pole3) a následně všechny sečtu a vytisknu na plochu. Prostě násobení jakoby pod sebou, jak sme to dělali na základní škole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.144.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
18. 5. 2011   #2
-
0
-

Algorytmem asi žádným, ale algoritmus, který to udělá asi nikde hotový není, ale protože je to látka základní školy, zajisté to zvládneš napsat sám.
Pokud netušíš jak rozdělit číslo na jednotlivé cifry, podívej se na celočíselné dělení a zbytek po dělení (operátory / a %).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
19. 5. 2011   #3
-
0
-

takže nějak tak ?

int x=125 % 10;

int y=(125/10) % 10;

x=5,y=2

ale jak mým vyřešit čtení z příkazového řádku, nevím dopředu kolik zadám číslic
že by to třeba odzadu bralo to číslo %10, umazalo poslední číslici a znova %10 abych dostal všechny číslice co tam jsou ?
dá se to ? popř jalou fcí ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.144.–
m->29+6
Super člen
19. 5. 2011   #4
-
0
-

Cyklom

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
19. 5. 2011   #5
-
0
-

ok, ale jak zabezpečím aby mi to bralo následující číslici ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.157.144.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
19. 5. 2011   #6
-
0
-

To Martin :
Přece tím, že to celočíselně vydělíš 10-ti, se posouváš na další číslici. Takže dokud to jde odděl poslední číslici jako zbytek po dělení 10-ti a před dalším opakováním si do toho čísla ulož to předchozí vydělené deseti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 110 hostů

Podobná vlákna

častečne odmocněni — založil Akacko

Násobení — založil pejrák

Nasobeni v C — založil pep

Násobení matic — založil Redwizara

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý