Ukazovatel na objekt – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukazovatel na objekt – C / C++ – Fórum – Programujte.comUkazovatel na objekt – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
19. 5. 2011   #1
-
0
-

Caute,

ako by som mal nasledujuci kod upravit aby fungoval?



class foo
{
public:
void a() {}
};

class bar : public foo
{
public:
void b() {}
};

int main()
{
foo * obj = new bar;
obj->a(); // ok
obj->b(); // error: ‘class foo’ has no member named ‘b’

delete obj;

return 0;
}


cize co vlastne chcem spravit: mam premennu typu foo* do ktorej ulozim adresu na dynamicky alokovanu pamat triedy bar a chcem na tomto objekte pouzit funkciu b() ktora je definovana v triede bar ktora dedi od triedy foo.

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.156.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
19. 5. 2011   #2
-
0
-

pridat do foo:

virtual void b() {};

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
KIIV+42
God of flame
19. 5. 2011   #3
-
0
-


nebo pouzit (dynamic_cast<bar*>(obj))->b() -- jen odhadem

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
20. 5. 2011   #4
-
0
-

pouzil som teda static_cast

KIIV: dynamic_cast sa moze pouzivat len na odvodena_trieda -> zakladna_trieda a tu mam zakladna_trieda -> odvodena_trieda

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.160.128.–
KIIV+42
God of flame
20. 5. 2011   #5
-
0
-

To Anonymní uživatel : trochu sem si to otestoval a mylis se:
error: cannot dynamic_cast ‘obj’ (of type ‘class foo*’) to type ‘class bar*’ (source type is not polymorphic)
nejde to pouzit na tridach, ktere nemaji nic polymorfniho (virtual metody)

tj. chce to pouzit ty virtualni metody (jak zminil crazy) (pak akorat neni potreba pouzit dynamic_cast protoze jde i primo obj->b())

ale urcite to neni toto: "dynamic_cast sa moze pouzivat len na odvodena_trieda -> zakladna_trieda a tu mam zakladna_trieda -> odvodena_trieda"

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.136.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
20. 5. 2011   #6
-
0
-

KIIV: ok, ok mas pravdu, mylil som sa :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.156.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 116 hostů

Podobná vlákna

Ukazovateľ na funkciu — založil Kent

Objekt cin — založil q

Objekt v objekte — založil zakkly

Objekt s číslem — založil Paulí

Objekt a polia? — založil WraCkeR

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý