PHP, vypísanie riadkov – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP, vypísanie riadkov – PHP – Fórum – Programujte.comPHP, vypísanie riadkov – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 5. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, venujem sa práci s PHP, chcel by som sa spýtať, ako by som dosiahol toho, že ak mám v Mysql databáze tabuľku a v nej mám vložené dáta(niekoľko riadkov), tak akým spôsobom ich všetky vypíšem pod seba. napr. vypísanie používateľov pod seba.

Ten základ by vyzeral asi takto:

$sql = mysql_query("SELECT * FROM uzivatelia WHERE ...");

ako mám ďalej pokračovať?


Vďaka za ochotu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
23. 5. 2011   #2
-
0
-

budeš pottřebovat nějaký cyklus... na toto asi nejvhodnější while



$sql = mysql_query("SELECT * FROM uzivatelia WHERE ...");

while($row = mysql_fetch_row($sql)) {
echo $row['sloupec1'] . ", " . $row['sloupec2'];
}

... atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 5. 2011   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 5. 2011   #4
-
0
-

To crAzY^ :

Ďakujem za pomoc, ale akosi mi to zobrazuje prázdne hodnoty, pritom je všetko ok a aj dáta sú v DB. Kód vyzerá takto:

<?php

$sql = mysql_query("SELECT * FROM uzivatelia");



while($row = mysql_fetch_row($sql)) {

echo $row['id'];

}

?>

Neviem, kde je chyba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
KIIV+42
God of flame
23. 5. 2011   #5
-
0
-

To Anonymní uživatel : fetch_row vraci jen pole indexovany 0..n (tj. index 'id' tam moc nebude)
kdyz projdes manual, najdes i lepsi verzi fetche...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 5. 2011   #6
-
0
-

KIIV napsal:
To Anonymní uživatel : fetch_row vraci jen pole indexovany 0..n (tj. index 'id' tam moc nebude)
kdyz projdes manual, najdes i lepsi verzi fetche...



No tomu som teda moc nepochopil. Ako to upraviť na fungujúcu verziu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 5. 2011   #7
-
0
-

Upravil som to a funguje to....


<?php

$sql = mysql_query("SELECT * FROM uzivatelia");

while($row = mysql_fetch_array($sql))
{
echo $row['id'];
}

?>


Ešte mám jednu otázku, akým spôsobom by som to mohol po výsledkoch deliť na strany? Tzn. limit výsledkov na stranu by bol 10, chcel by som dosiahnuť toho aby ak sa zvolí strana "2" tak aby to neukázalo tie isté výsledky ako na prvej, ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
23. 5. 2011   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.31.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 5. 2011   #9
-
0
-

To Bryant :
ďakujem prezriem si to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.40.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 203 hostů

Podobná vlákna

Vypisanie funkcie — založil gizmo16

Vypísanie položiek v DB — založil User

Vypisanie pola js — založil gizmo16

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý