Dobrý den,
chtěl bych se vás zeptat, jaký je váš názor na tento jazyk. Zejména by mě zajímalo, zda-li si myslíte, že má cenu se ho učit, nebo že už je mrtvý a budoucnost nemá? Od někoho jsem slyšel, že nemá cenu se ho učit, že budoucnost nemá, od někoho jsem sylšel právě pravý opak. Proto by mě zajímalo, jaký na tuto problematiku je váš názor. Nebo jestli je třeba věnovat se jinému jazyku (c++, C#, ? ? ?).
Děkuji za vaše názory
Fórum › Java
Názor na Javu
Budoucnost určitě má (Android a enterprise věci). Já ji sice moc nemusím, ale to je čistě můj subjektivní názor.
Spýtaj sa ľudí čo ti povedali, že nemá budúcnosť, prečo si to myslia. Keď ti to nepovedia alebo povedia nejakú subjektívnu somarinu tak zistíš sám či má budúcnosť.
A inak, to nikto nevie čo bude zajtra, pretože IT je dynamické odvetvie takže je jedno kto čo povie. Jednoducho sa začni učiť ak ťa "baví" programovanie.
To tulk : u programovacich jazyku nejde o "starej" nebo "novej" ... jde tam o "pouzitelne" vs. "nepouzitelne"
Jo java je dejme tomu nejak pouzitelna, sice je to vsechno ukrutne velky, nedosahnes v tom nejaky zavratny rychlosti... a odneses si z toho vlastnost "logicky soucin? je na to modul? ne? tak to neumim" (s trochou nadsazky)
C++ je zase mnohem blize procesoru - zadny virtualni masinky a podobne... (nicmene pokud ses zvyklej javista, tak muzes mit tendenci delat veci "po javovsku" a vyjde ti pak program 10x pomalejsi nez v jave)
Nejlepsi je umet programovat a jazyk vybirat podle toho, co clovek potrebuje... chci rychle napsat program pro zpracovani par souboru a nejake prekombinovani? Nebudu to delat v jave ani C++ ... vyberu si treba perl nebo neco podobneho...
Budu delat branu pro zpracovani tisicu zprav za vterinu? muzu javu nebo c++ (pripadne jen c++ pokud nechci zabrat 32GB operacni pameti)
Java v dnešní době Androidu, smartphonů a ostatních mobilních zařízení rozhodně smysl má... ostatně se používá i u Enterprise aplikací. Poptávka po Java programátorech je dnes obrovská. Jestli jde o to C++, tak je na tom dost podobně i když se používá na dost rozdílné věci... Dle mého názoru po Java a C++ programátorech je a bude...
Já si myslím, že začínající programátor, by si jako první jazyk Javu brát neměl. Je to sice pěkný jazyk, ale myslím si, že si v něm člověk může zvyknout dělat věci ne úplně elegantně a pak se to může nepěkně odrazit na tom, když se dostane k nějakému nižšímu jazyku.
Já osobně začínal s C++, dneska bych možná raději zvolil C, protože mi trvalo asi půl roku ( no to zas ne ), než jsem zjistil, co to vlastně ten cout, který v každé učebnici na začátku podstrkují, je.
Já pořád říkám, že není důležité, kolik jazyků umíte, ale jak umíte programátorsky myslet. Doučit se pak syntaxi nějakého jazyka už není problém. Takže za mě Javu jako první jazyk ne.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Rekvalifikace na Javu — založil Karel
Jak na Javu? — založil Q
Program pre Javu — založil Jardo36
Kniha pre javu — založil jonhnw
Nejlepší knihu na Javu — založil Zdeněk