Názor na Javu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Názor na Javu – Java – Fórum – Programujte.comNázor na Javu – Java – Fórum – Programujte.com

tulk
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
24. 5. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den,
chtěl bych se vás zeptat, jaký je váš názor na tento jazyk. Zejména by mě zajímalo, zda-li si myslíte, že má cenu se ho učit, nebo že už je mrtvý a budoucnost nemá? Od někoho jsem slyšel, že nemá cenu se ho učit, že budoucnost nemá, od někoho jsem sylšel právě pravý opak. Proto by mě zajímalo, jaký na tuto problematiku je váš názor. Nebo jestli je třeba věnovat se jinému jazyku (c++, C#, ? ? ?).

Děkuji za vaše názory

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.46.–
sputnikone+1
Věrný člen
24. 5. 2011   #2
-
0
-

Budoucnost určitě má (Android a enterprise věci). Já ji sice moc nemusím, ale to je čistě můj subjektivní názor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.201.–
tulk
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
24. 5. 2011   #3
-
0
-

díky ;) někdo další?

Nahlásit jako SPAM
m->29+6
Super člen
24. 5. 2011   #4
-
0
-

Spýtaj sa ľudí čo ti povedali, že nemá budúcnosť, prečo si to myslia. Keď ti to nepovedia alebo povedia nejakú subjektívnu somarinu tak zistíš sám či má budúcnosť.

A inak, to nikto nevie čo bude zajtra, pretože IT je dynamické odvetvie takže je jedno kto čo povie. Jednoducho sa začni učiť ak ťa "baví" programovanie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 5. 2011   #5
-
0
-

Java budoucnost má, ale venkoncem je úplně jedno, který jazyk si vybereš. Nakonec zjistíš, že je to všechno na jedno brdo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
tulk
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
25. 5. 2011   #6
-
0
-

teď už je to špatná kategorie, ale co si myslíte o c++? jak hodně se v dnešní době používá, nebo používat bude? nevíte? je zastaralé nebo ne?

Nahlásit jako SPAM
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
25. 5. 2011   #7
-
0
-

To tulk : u programovacich jazyku nejde o "starej" nebo "novej" ... jde tam o "pouzitelne" vs. "nepouzitelne"

Jo java je dejme tomu nejak pouzitelna, sice je to vsechno ukrutne velky, nedosahnes v tom nejaky zavratny rychlosti... a odneses si z toho vlastnost "logicky soucin? je na to modul? ne? tak to neumim" (s trochou nadsazky)

C++ je zase mnohem blize procesoru - zadny virtualni masinky a podobne... (nicmene pokud ses zvyklej javista, tak muzes mit tendenci delat veci "po javovsku" a vyjde ti pak program 10x pomalejsi nez v jave)

Nejlepsi je umet programovat a jazyk vybirat podle toho, co clovek potrebuje... chci rychle napsat program pro zpracovani par souboru a nejake prekombinovani? Nebudu to delat v jave ani C++ ... vyberu si treba perl nebo neco podobneho...

Budu delat branu pro zpracovani tisicu zprav za vterinu? muzu javu nebo c++ (pripadne jen c++ pokud nechci zabrat 32GB operacni pameti)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.136.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
25. 5. 2011   #8
-
0
-

Java v dnešní době Androidu, smartphonů a ostatních mobilních zařízení rozhodně smysl má... ostatně se používá i u Enterprise aplikací. Poptávka po Java programátorech je dnes obrovská. Jestli jde o to C++, tak je na tom dost podobně i když se používá na dost rozdílné věci... Dle mého názoru po Java a C++ programátorech je a bude...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
16. 6. 2011   #9
-
0
-

Já si myslím, že začínající programátor, by si jako první jazyk Javu brát neměl. Je to sice pěkný jazyk, ale myslím si, že si v něm člověk může zvyknout dělat věci ne úplně elegantně a pak se to může nepěkně odrazit na tom, když se dostane k nějakému nižšímu jazyku.

Já osobně začínal s C++, dneska bych možná raději zvolil C, protože mi trvalo asi půl roku ( no to zas ne ), než jsem zjistil, co to vlastně ten cout, který v každé učebnici na začátku podstrkují, je.

Já pořád říkám, že není důležité, kolik jazyků umíte, ale jak umíte programátorsky myslet. Doučit se pak syntaxi nějakého jazyka už není problém. Takže za mě Javu jako první jazyk ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.224.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Podobná vlákna

Rekvalifikace na Javu — založil Karel

Jak na Javu? — založil Q

Program pre Javu — založil Jardo36

Kniha pre javu — založil jonhnw

Nejlepší knihu na Javu — založil Zdeněk

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý