Alternativa php v javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Alternativa php v javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAlternativa php v javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MaxDJs0
Návštěvník
26. 5. 2011   #1
-
0
-

je tenhle skript v javascriptu:

<script type="text/javascript">

function suplovani(trida){
var url = 'http://www.sssmep.cz/dir/supl/suplobec.htm';

if (url != 0)
{
if (window.ActiveXObject)
{
httpRequest = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
else
{
httpRequest = new XMLHttpRequest();
}
httpRequest.open("GET", url, true);
httpRequest.onreadystatechange= function () { processRequest(trida); };
httpRequest.send(null);
}


}


function processRequest(trida)
{
if (httpRequest.readyState == 4)
{
if(httpRequest.status == 200)
{
var obsah_stranky = httpRequest.responseText;
var pattern = /trida/;

var pozice = obsah_stranky.search(pattern);

if(pozice == -1){
document.getElementById('hlaseni').innerHTML = 'Třída'+ trida + 'nemá žádné suplování';

}
else {
document.getElementById('hlaseni').innerHTML = 'Třída'+ trida + 'má suplování. Jděte na '+ txt.link('http://www.sssmep.cz/dir/supl/suplobec.htm')+".";

}

}
}
}

}
</script>



alternativou tohohle skriptu v PHP


<?php

$trida = "1.B";


$contents = file_get_contents("http://www.sssmep.cz/dir/supl/suplobec.htm");

$vyskyt = strpos($contents,$trida);

if($vyskyt === false){
echo "Třída nemá suplování!";
}
else{
echo "Třída má suplování! Koukněte se ";
echo "<a href=\"http://www.sssmep.cz/dir/supl/suplobec.htm\">zde</a>";
}
?>



nebo to mám špatně?

Díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.129.–
Reklama
Reklama
CZechBoY+4
Věrný člen
26. 5. 2011   #2
-
0
-

použij cURL jinak ten soubor neotevřeš, teda pokud nemáš povolenou direktivu otevírání vzdálených souborů - což je velmi nebezpečné pro amatéry - viz. php injection

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.250.109.–
MaxDJs0
Návštěvník
26. 5. 2011   #3
-
0
-

já to napsal opačně :)

potřebuji vědět, jestli ten první skript je alternativou toho skriptu v PHP. Protože dělám gadget pro windows vista a tam jde použít jenom klient-side programovací jazyky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.129.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 5. 2011   #4
-
0
-

a co ti na tom nefunguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
MaxDJs
~ Anonymní uživatel
97 příspěvků
27. 5. 2011   #5
-
0
-

No nefunguje mi na to nic. Prostě mám jenom bílou stránku. Ale někde jsem četl že načítání obsahu stránky do proměnný funguje pomocí AJAXU jenom u stránek, který jsou na stejný doméně. Může to být tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.129.–
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 5. 2011   #6
-
0
-

jo taky mi nejde získat obsah ze stránky seznamu, prej bezpečností chyba nebo upozornění... prostě nejde
musí to být v JS?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
5. 6. 2011   #7
-
0
-

No musí to být client-side programovací jazyk, protože to chci použít ve widgetu windows vista.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.23.–
CZechBoY+4
Věrný člen
8. 6. 2011   #8
-
0
-

tak to budeš asi muset udělat v PHP a pomocí JS potom stáhnout pouhou stránku :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
MaxDJs0
Návštěvník
8. 6. 2011   #9
-
0
-

Ale to si pak bude muset ten co bude chtít mít ten widget nainstalovat PHP interpret nebo ne?

Díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.23.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
8. 6. 2011   #10
-
0
-

sám tady tvrdíš, že PHP je server-side jazyk... takže nemusel...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
CZechBoY+4
Věrný člen
12. 6. 2011   #11
-
0
-

jen stáhneš HTML kod, který vygeneruje PHP někde na hostingu - k tomu můžeš využít VBS nebo JS by to možná zvládl

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 176 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý