Ahoj, mám tři začátečnické dotazy k programování dekstopových apliakcí v Javě. Zatím nejsem multiplatformní, proto mě zajímají postupy pouze pro Windows:
1) Potřebuji svou aplikaci spouštět z JDK. Protože v PATH mám uloženu cestu k JDK i JRE, stává se mi, že se na některých počítačích po spuštění "java -jar App.jar" spustí aplikace pod JRE. Proto jsem si napsal v C jednoduchý launcher, který si atáhne obsah proměnné PATH, najde cestu k JDK a spustí JDK/java.jexe -jar App.jar. Je to správné řešení, nebo se to u "dospělých" Java aplikací řeší jinak? Je to bezpečné řešení?
EDIT: Na některých systémech JDK v PATH nebylo, tak jsem zkusil ještě registry (HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE\\JavaSoft\\Java Development Kit ...) - je aspoň tohle správně? :-)
2) Našel jsem, jak zjistit aplikaci asociovanou s daným typem souboru či jak asociovanou aplikaci spustit. Jak mám ale asociovat mou aplikaci s nějakým mým formátem?
3) Pokud budu mít aplikaci asociovanou se svým formátem souborů a uživatel se bude snažit soubor otevřít, jak při spuštění aplikace natáhnout jméno sobuoru k načtení? Je uloženo někde v argv?
Díky moc,
A.
Fórum › Java
Spuštění JARu, asociace a otevření souboru
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů
Podobná vlákna
LAZARUS: Asociace souborů s programem — založil Laz
Windows Vista (změna asociace souborů *.py) — založil Ahoj3
Inno Setup - asociace výstupního souboru s programem — založil RoboHK
Automatické otevření wordu a spuštění macra, uložení a zavření — založil Marek Sz
Po zkompilování do jaru se nezobrazí JTable — založil Luboš
Moderátoři diskuze