Pomoc v nouzi – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc v nouzi – Pascal – Fórum – Programujte.comPomoc v nouzi – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pascal S.R.O
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
31. 5. 2011   #1
-
0
-

Nazdar, mám takovej problém, mám program, kterej jede, ale když tam zapíšu určité hodnoty, tak mi to píše, že nelze dělení nulou //division by zero// pořád nevím, kde je problém, nemáte nějakou radu?

.... then begin
if (a>b) and (a>c) then begin a:=max;
max:=help;
help:=a;
end
else if (b>a) and (b>c)
then begin b:=max;
max:=help;
help:=b;
end
else if (c>a) and (c>b)
then begin c:=max;
max:=help;
help:=c;
end;
....

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.187.–
Reklama
Reklama
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
31. 5. 2011   #2
-
0
-

A píše ti to, na jakém řádku je ta chyba?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.171.–
KIIV+42
God of flame
31. 5. 2011   #3
-
0
-

idealne kde je to deleni :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Pascal S.R.O
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
31. 5. 2011   #4
-
0
-

exited with exitcode = 217 /// An unhandled exception occured at $0040198D: EdivByZero : Division by zero $0040198D



Osobně si myslím, že problém nebude v dělení, ale nevím si rady :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.187.–
Honzc0
Stálý člen
1. 6. 2011   #5
-
0
-

To Pascal S.R.O
A co ti to dělá, když a=b=c.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.181.78.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
1. 6. 2011   #6
-
0
-

Jak poukazoval KIIV: máš tam někde nějaké dělení? Jestli ano, podívej se čím dělíš a jestli je ta hodnota vždy správně nastavena.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.171.–
KIIV+42
God of flame
1. 6. 2011   #7
-
0
-

To Anonymní uživatel : nebo kdyby hodil rovnou celej kod..

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.136.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Pascal S.R.O
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
1. 6. 2011   #8
-
0
-

No už sem si myslel, že sem to vyřešil, ale pořád nic :/

Program HOTOVO;

uses math;
const pi:real=3.14;
var a,b,c:real;
alfa,beta,gamma:real;
max,help:real;
x,prav:boolean;
Begin
help:=0;
max:=0;
write('Zadejte delku strany a: ');
readln(a);
write('Zadejte delku strany b: ');
readln(b);
write('Zadejte delku strany c: ');
readln(c);
if (a+b>c) and (b+c>a) and (c+a>b) then
begin
x:=true;
writeln('Z techto stran lze sestrojit trojuhelnik.');
end;
if x<>true then writeln('Z techto stran nelze sestrojit trojuhelnik!')
else begin
if (c*c=(a*a)+(b*b)) or (b*b=(a*a)+(c*c)) or (a*a=(b*b)+(c*c)) then
begin
if (a>b) and (a>c) then begin a:=max;
max:=help;
help:=a;
end;
if (b>a) and (b>c) then begin b:=max;
max:=help;
help:=b;
end;
if (c>a) and (c>b) then begin c:=max;
max:=help;
help:=c;
end ;

writeln('Tento trojuhelnik je pravouhly!');
alfa:=arcsin(a/max)*(180/pi);
writeln('Velikost uhlu alfa je: ',alfa:4:2);
beta:=arcsin(b/max)*(180/pi);
writeln('Velikost uhlu beta je: ',beta:4:2);
gamma:=arcsin(c/max)*(180/pi);
writeln('Velikost uhlu gamma je: ',gamma:4:2)
end;

if (a=b) and (b=c) and (c=a) then
writeln('Tento trojuhelnik je rovnostranny!')
else if (a=b) or (b=c) or (c=a) then
writeln('Tento trojuhelnik je rovnoramenny!');

end

;
readln;
end.


Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.187.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
1. 6. 2011   #9
-
0
-

To Pascal S.R.O

Ty to fakt nevidíš?
Dělíš přece proměnnou max, ve které máš nulu.
na začátku:
help:=0;
max:=0;
pak v podmínce:
a:=max;
max:=help;
help:=a;
si vynuluješ i proměnnou a tím, že do ní dáš nulu z max, pak do max dáš tu nulu, co je v helpu a na závěr do helpu dáš nulu z áčka.
Vypiš si pro kontrolu hodnoty a,b,c,max,help než něco budeš počítat...
Zřejmě jsi chtěl najít nejdelší stranu, ale děláš to nějak blbě...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
vega33
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
1. 6. 2011   #10
-
0
-

Ked som to tak rychlo prebehol,tak na zaciatku inicializujes max:=0 a help:=0. V podmienkach if (riadky 26-37) priradujes VZDY max:=help t.j. ze max sa vzdy rovna 0 a pri vypocte uhlov mas a/max, b/max,c/max co JE DELENIE NULOU!!!.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.55.–
KIIV+42
God of flame
1. 6. 2011   #11
-
0
-

To JoDiK :
To vega33 :
Evidentne nepochopil, ktera strana := se prepisuje a ktera se prirazuje

ostatne cela ta konstrukce je naprostej nesmysl...
staci max := a (nebo b nebo c)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.136.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Pascal S.R.O
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
1. 6. 2011   #12
-
0
-

Dík kluci ušatí, tohle mi postačilo, aby to fungovalo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.187.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Pomoc v nouzi je to nalehave — založil Lama pls help

Pomoc — založil custom

Pomoc — založil LordMorpheus

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý