C++ pointery – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ pointery – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ pointery – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

jane32
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
31. 5. 2011   #1
-
0
-

Zdravim, mam dotaz na pointery.

Kdyz alokuju pamet pomoci new, a nasledne do ni ulozim retezec o vetsi velikosti nez jsem alokoval, nevyhodi mi to chybu, ani nespadne, nechapu proc ? :

...

char *p = new char[ 5 ];

std::cin >> p; // Tady zadam retezec > 5 ... "Nejaky text"

std::cout << p << std::endl; // Tady se mi retezec bez problemu vypise ...

delete []p;

...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.60.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 5. 2011   #2
-
0
-

protoze pamet jde pekne po sobe... akorat si neco znicis za tim. Ale kdyz tam budes zapisovat dost usilovne, casem narazis na pamet, kam uz nemas pravo zapisovat -> hodi ti to segmentation fault (u win to jen padne)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
jane32
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
31. 5. 2011   #3
-
0
-

A da se predejit tomu, abych si "neco za tim neznicil :)" ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.201.60.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
31. 5. 2011   #4
-
0
-

alokovat si dostatečně velkou paměť :) a radši použij třídu string

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 5. 2011   #5
-
0
-

nemusi alokovat vic.. staci pouzivat funkce, ktere nactou jen urcity pocet znaku - nebezpecny sou hlavne ty, co nemaj omezeni velikosti

a v linuxu existuje utilita valgrind - ohlida temer vse co jde u pointeru ohlidat

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
janek
~ Anonymní uživatel
56 příspěvků
1. 6. 2011   #6
-
0
-

Pokud to děláš na windows ve visual studiu, tak to nespadne, protože se v režimu Debug alokuje vždy více paměti (pár bajtů na začátku i na konci). Je to kvůli ladění a debugger by to měl detekovat. V režimu release už to většinou spadne. Nejlíp to uvidíš, když se podíváš do paměti v okně debuggeru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.162.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Pointery — založil inferno-girl

Pointery v C — založil chef06

Problém s pointery. — založil Sám_už_nevím

2D pole a pointery — založil Maty

Problém s pointery — založil oxidián

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý