Ladenie vo VS 2010 – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ladenie vo VS 2010 – .NET – Fórum – Programujte.comLadenie vo VS 2010 – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 6. 2011   #1
-
0
-

Ahojte. Začal som programovať vo Visual Studiu 2010 a neustále sa stretávam s pojmom "ladenie" a "debugger". Mne sa zdá, že ked spustím program s debuggerom alebo bez, vysledok je rovnaký. Tiež som sa stretol s pojom "breakpoint", ale neviem na čo slúži. Viem, že je to asi blba otázka, ale nemohol by mi to niekto vysvetliť. ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.101.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
2. 6. 2011   #2
-
0
-

"ladenie"
Program má logickou chybu - něco špatně počítá nebo nedělá to co má. Proto je potřeba ho odladit a zjistit, kde je ta chyba a opravit ji.

"debugger"
to je právě nástroj na to ladění - umožňuje krokovat program a tak zkoumat jaké části programu se kdy provádí a taky umí vypisovat co zrovna obsahují proměnné v každém kroku a tak...

"breakpoint"
umožňuje nastavit řádek v programu, kde se má začít krokovat - označíme si tak místo, kde by mohla být chyba a nemusíme tak "krokovat" od začátku programu - to zdržuje. Spustíme ho normálně a program se zastaví na tom breakpointu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 6. 2011   #3
-
0
-

Ahaaaa, ďakujem. Teraz som to skúšal na jednoduchom programe pre sčítanie prvkov pola, klikol na "spustit" a potom "pokračovať". Mohol som tak sledovať hodnotu premennnej pri každom prebehnutí cyklom. Ešte k tým breakpointom. Takže pri normálnom spustení prebehne cely program normálne, pokial ale umiestnim breakpoint, tak v tom mieste začne krokovať, čo (ak tomu správne rozumiem) znamená, že vždy keď kliknem na "pokračovat" debugger skočí na ďalší príkaz a tak to bude pokračovať až na koniec programu. To znamená, že vždy mam umiestnit len jeden breakpoint ? Lebo ich ide umiestniť aj viac, ale nenapadá ma využitie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.101.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
2. 6. 2011   #4
-
0
-

To Anonymní uživatel :
Můžej jich dát kolik chceš (do všech problémových částí). Někde tam musí být funkce znovu pokračovat v normálním běhu programu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 109 hostů

Podobná vlákna

VS 2010 vs. 2012 — založil Martin

Tlač formuláru vo VB 2010 — založil acheron

C++ Builder 2010 a MySQL 5.6.11 — založil hlucheucho

DataBinding vs. VisualStudio 2010 — založil VladislavK

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý