C++ funkce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ funkce – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ funkce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Xilophone
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 6. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, chtěl bych se zeptat.

Na co se používá funkce typu

 void funkce( int )

{
...
}


K čemu mi to je, když parametr má jen typ, nemá jméno a tak ho vlastně ani nemůžu nijak použít...
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Reklama
Reklama
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
2. 6. 2011   #2
-
0
-

toto se používá?

kdyby to byl jen prototyp funkce, tak bych to chápal, ale takto?

prototyp:

void funkce(int);

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Xilophone
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 6. 2011   #3
-
0
-

Jestli se to používá nevím, nějak jsem to nikdy používat neviděl. Každopádně se dá takto napsat funkce, tak by mě zajímalo k čemu to je... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
Xilophone
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 6. 2011   #4
-
0
-

Čekal jsem totiž, že když už nic, tak by se takto dala napsat šablona funkce ve stylu (a teď to omluvte, je to docela nesmysl, ale jen pro ukázku);

template < class TYPE >

TYPE funkce( int a, TYPE )
{
return ( TYPE ) a;
}


Pak by se třeba dalo napsat

 int a = funkce( 10, int ); // funkce by vracela int

float b = funkce( 20, float ); //// funkce by vracela float, ...


Ale ono ne... :) Takto by to šlo, ale jedině, že by jako druhý paramert šla proměnná typu (int, float, ...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.27.–
m->29+6
Super člen
2. 6. 2011   #5
-
0
-

Môžeš to použiť v prípade ak máš predpísanú signatúru funkcie ale parameter nepoužiješ. Ak by tam bol parameter tak kompilátor môže hádzať warning, že je parameter nepoužitý. Takto nebude zbytočne pri preklade rušiť nejakou hláškou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
ondra.holub+1
Stálý člen
2. 6. 2011   #6
-
0
-

Nějaké API může vyžadovat např. adresu funkce, která se zavolá jako callback, až se něco stane. Pak má ta funkce přdepsané parametry, ale ne vždy musí být všechny využity.

Podobně v C++ to může nastat navíc třeba u virtuální metody - v nějaké variantě nepotřebuji všechny parametry použít, ale musím dodržet příslušné API.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.189.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 82 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý