Zdravím,
mám třídu nastavení obsahující pár int vlastností a poté v GUI pát TextBoxů. Potřeboval bych mezi nimi vytvořit binding a zároveń nějak inteligentně zabránit tomu, aby mi tam uživatelé psali něco jiného než čísla. Napadl mě utvořit kopie těch vlastností ve stringu a bindovat s nimi, přičemž kontrola by se prováděla na straně vlastností. To se mi však zdá trochu moc problematické a náročné, přeci jen vytvářet kvůli tomu cca 20 stringů není IMO ideální.
Druhým řešením by byl vlastní 'binding'. Co si myslíte, že je lepší?
Fórum › .NET
Binding - vstup doprostřed procesu
Ahoj. Zaujalo mě to, protože je dost možné, že něco podobného budu dřív, nebo později řešit taky. Něco jsem vygooglil, ale nezkoušel jsem to.
http://weblogs.asp.net/monikadyrda/archive/2009/06/24/wpf-textbox-validation.aspx
http://social.msdn.microsoft.com/forums/en-US/wpf/thread/2c061fdc-23a7-45ab-b347-536c8e1ce45a/
Pokud se dobře dívám, tak v prvním příkladě binduje normálně TextBox.Text na ValueInBox. Ale jak říkám, odzkoušené to nemám. Od té doby, co s tím dělám v práci, jsem si zakázal nainstalovat Visual Studio doma :).
#1 Petrroll
Nevím, jestli jsem zcela pochopil problém, ale globální kontrola textboxů by mohla fungovat něják takto:
private void InitHandler()
{
foreach (Control c in this.Controls)
{
if (c.GetType() != typeof(TextBox))
continue;
((TextBox)c).KeyDown += new KeyEventHandler(HandleTextBoxKey);
}
}
private void HandleTextBoxKey(object source, KeyEventArgs e)
{
e.SuppressKeyPress = (!new Regex(@"\d+").IsMatch((Convert.ToChar(e.KeyValue)).ToString())) ? true : false;
}
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 68 hostů
Podobná vlákna
Echo doprostřed — založil Naivi
C# - Dvourozměrné pole, inkrement směrem doprostřed — založil jadus
Binding ListView — založil hejnallukas
WPF TreeView Binding — založil David Roško
WPF DataGrid Binding — založil m4r10
Moderátoři diskuze