Problem s ini – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s ini – Delphi – Fórum – Programujte.comProblem s ini – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

delphak0
Stálý člen
4. 6. 2011   #1
-
0
-

no ze nazdar a ze ja teraz robim s kamosom jeden taky program (dock) a nechce nam vytvorit ini subor i ked ho tam mame napísany zdrojovy kod. niekolko rázy sme prešli celý zdrojový kód a nevieme najst chybu preco to nece uložiť . pls poradte. vopred diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.160.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
4. 6. 2011   #2
-
0
-

Bez kódu to půjde těžko. Není třeba problém s uživatelskými právy?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
delphak0
Stálý člen
6. 6. 2011   #3
-
0
-

neviem ale podla mna je problem to že som dal niektoré ( infile.create .......write string .... ) na časovače lebo keď sme to dali na FormCreate tak nam furt vyhadzovalo vyjimku. Je možne aby to bolo privela na procedúru ? "WriteString ..." sme tam mali iba 30 alebo 35 krát viac nie

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.160.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 6. 2011   #4
-
0
-

To delphak : formCreate je pokud si pamatuju prilis brzo na to, abys tam neco mohl delat (hlavne s tim formem)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
6. 6. 2011   #5
-
0
-

Bez toho abys sem hodil příslušnou část kódu ti asi těžko někdo řekne kde je chyba.
Řešení zápisem do ini v časovači je sice divný, ale pokud je to správně napsaný tak to projde bez problému.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
delphak0
Stálý člen
7. 6. 2011   #6
-
0
-

procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);

begin
IniFile:= TIniFile.Create ('data.ini');
IniFile.WriteString (Form3.Edit1.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit2.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit3.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit4.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit5.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit6.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit7.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit8.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit9.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit10.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit11.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit12.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit13.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit14.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit15.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit16.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit17.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.Destroy;

TImer5.Enabled:=True;
end;

procedure TForm1.Timer3Timer(Sender: TObject);
begin
IniFile:= TIniFile.Create ('data.ini');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit1.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit2.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit3.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit4.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit5.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit6.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit7.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit8.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit9.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit10.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit11.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit12.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit13.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit14.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit15.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit16.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit17.Text,'Text','more');
IniFIle.Destroy;
end;

procedure TForm1.Timer4Timer(Sender: TObject);
begin
IniFile:= TIniFile.Create ('data2.ini');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit18.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFIle.ReadString (Form3.Edit19.Text,'Text','ocean');
IniFIle.Destroy;

IniFIle:= TIniFIle.Create ('data2.ini');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit20.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit21.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit22.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit23.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit24.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit25.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit26.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit27.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit28.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit29.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit30.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit31.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit32.Text,'Text','more');
Retezec:=IniFile.ReadString (Form3.Edit33.Text,'Text','more');
IniFile.Destroy;
end;

procedure TForm1.Timer5Timer(Sender: TObject);
begin
IniFile:= TIniFile.Create ('data2.ini');
IniFile.WriteString (Form3.Edit18.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit19.Text,'Text','ocean'); //Uloží String
IniFile.Destroy;

IniFIle:= TIniFIle.Create ('data2.ini');
IniFile.WriteString (Form3.Edit20.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit21.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit22.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit23.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit24.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit25.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit26.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit27.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit28.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit29.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit30.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit31.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit32.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.WriteString (Form3.Edit33.Text,'Text','more'); //Uloží String
IniFile.Destroy; //Nezapoeňte uvolnit soubor z paměti end;v

Timer5.Enabled:=False;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.160.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
nervak0
Věrný člen
8. 6. 2011   #7
-
0
-

Proč IniFile není lokální proměnná?
Proč nezadáváš celou cestu k souboru?
Proč používáš edity pro určení sekce?
Co od toho timeru čekáš po zavření formu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
delphak0
Stálý člen
8. 6. 2011   #8
-
0
-

ja budem mať chybu asi tam kde je form3.edit... lebo tam tri krát uvodzovky a neviem kam mám dať cestu kám dátový typ a tak tak to bude asi tá chyba ale ešte asi preto lebo ja mám sice writestring a read string ale na začiatku majú byť eše dva riadky aby sa ten inisubor vobec vytvoril tak ja to skusim poupravovať a dám vám vediet

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.160.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
Sniper
~ Anonymní uživatel
215 příspěvků
8. 6. 2011   #9
-
0
-

Já bych se tedy zaměřil na to, co vypíchnul nervak. Mi to připadá že se v tom krapet plácáš a vlastně nevíš co děláš. Myslím že by bylo lepší napsat si malinkej testovací program kde se to (práci s ini) naučíš a vyzkoušíš si to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
nervak0
Věrný člen
8. 6. 2011   #10
-
0
-

To delphak : On se asi vytvoří, ale v adresáři Windows. Další věc je pak co a jak do něj zapisuješ a čteš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
delphak0
Stálý člen
10. 6. 2011   #11
-
0
-

už som si našiel chybu, opravil som ju a díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.160.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
delphak0
Stálý člen
10. 6. 2011   #12
-
0
-

už som si našiel chybu, opravil som ju a díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.160.–
Programátor dělá co umí, počítač si dělá co chce
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

.ini soubory v C# — založil jfk

INI soubory — založil Loli

Zápis do INI vo VB — založil Trebor

Win.ini — založil Shai

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý