Zdravím, už nějakou dobu projíždím všechny možné weby a fóra a hledám něco kloudného o programování 3D her.
Dneska po 8 hodinovém čtení kritiky a "srovnávání" OGL s DX jsem se už konečně dostal k rozhodnutí.
I když valná většina je zastáncem OGL, z některých důvodů jsem se prostě musel rozhodnout pro DX. Možná si teď říkáte, proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě. Ale to teď nechte bokem, DX mi nikdo nevyvrátí :-)
Teď se vrátím k tomu hlavnímu, proč zakládám toto téma.
Dříve jsem programoval v PHP a časem jsem přešel na C# a C++.
O OOP jsem si něco přečetl, ale když jsem procházel weby, tak si pod pojmem OOP každý představuje něco jiného, takže sám ani nevím jak s ním na tom jsem.
Potřeboval bych radu ohledně vývojového prostředí a knihovny DX.
Jako vývojové prostředí jsem si vybral MS Visual Studio 2010
a knihovnu DirectX SDK February 2010,
pokud víte něco o novější verzi nebo tak něco, o čem bych měl vědět, ocením jakoukoli informaci.
Dále bych vás chtěl poprosit o nějaký link na začátečnické a pokročilé tutoriály, klidně i v EN, když bude v ČJ, budu jen rád.
Viděl jsem knihu Programujeme 3D hry http://knihy.cpress.cz/programujeme-3d-hry.html, ale lidé píší, že není zrovna ideální kniha.
Fórum › .NET
C#/C++ a DirectX
To Scrash : zkus Pavel Pokorný - DirectX začínáme programovat
Take bych doporucil vice DirectX začínáme programovat. Ted ji maji dokonce v levnych knihach za 29Kc:-)
Tady je adresa kde je o directx hodně.
riemers.net/eng/Tutorials/dxcsharp.php
Ja by som pozil na tvojom mieste c# a XNA. Je to velmi dobrý framework a ide nad directx teda je to aké si rozšírenie directx na platforme .net . Je to na tebe ale premyšlaj nad tým že okrem grafickej knižnice potrebuješ ešte nejak prehrávať zvuk a kontrolovať a ovládať vstupy ako je klavesnica či gamepad.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů
Podobná vlákna
DirectX 8/9 — založil samo
DirectX 9c a 10 — založil eraser17
DirectX SDK — založil whysper
Directx kniha — založil Qwertyque
Moderátoři diskuze