C#/C++ a DirectX – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C#/C++ a DirectX – .NET – Fórum – Programujte.comC#/C++ a DirectX – .NET – Fórum – Programujte.com

Scrash0
Newbie
6. 6. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, už nějakou dobu projíždím všechny možné weby a fóra a hledám něco kloudného o programování 3D her.
Dneska po 8 hodinovém čtení kritiky a "srovnávání" OGL s DX jsem se už konečně dostal k rozhodnutí.
I když valná většina je zastáncem OGL, z některých důvodů jsem se prostě musel rozhodnout pro DX. Možná si teď říkáte, proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě. Ale to teď nechte bokem, DX mi nikdo nevyvrátí :-)

Teď se vrátím k tomu hlavnímu, proč zakládám toto téma.

Dříve jsem programoval v PHP a časem jsem přešel na C# a C++.
O OOP jsem si něco přečetl, ale když jsem procházel weby, tak si pod pojmem OOP každý představuje něco jiného, takže sám ani nevím jak s ním na tom jsem.

Potřeboval bych radu ohledně vývojového prostředí a knihovny DX.
Jako vývojové prostředí jsem si vybral MS Visual Studio 2010
a knihovnu DirectX SDK February 2010,
pokud víte něco o novější verzi nebo tak něco, o čem bych měl vědět, ocením jakoukoli informaci.

Dále bych vás chtěl poprosit o nějaký link na začátečnické a pokročilé tutoriály, klidně i v EN, když bude v ČJ, budu jen rád.
Viděl jsem knihu Programujeme 3D hry http://knihy.cpress.cz/programujeme-3d-hry.html, ale lidé píší, že není zrovna ideální kniha.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.64.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
7. 6. 2011   #2
-
0
-

To Scrash : zkus Pavel Pokorný - DirectX začínáme programovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.180.–
Scrash0
Newbie
7. 6. 2011   #3
-
0
-

Díky, prošel jsem si obsah knihy a některé kapitoly a knížka se mi docela zamlouvá :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.23.217.–
rudolf_franek0
Stálý člen
18. 6. 2011   #4
-
0
-

Take bych doporucil vice DirectX začínáme programovat. Ted ji maji dokonce v levnych knihach za 29Kc:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.99.–
Scrash0
Newbie
24. 6. 2011   #5
-
+1
-
Zajímavé

jojo, už je doma :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.23.217.–
Daniel
~ Anonymní uživatel
74 příspěvků
23. 9. 2015   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.128.–
Jimi
~ Anonymní uživatel
75 příspěvků
24. 9. 2015   #7
-
0
-

Ja by som pozil na tvojom mieste c# a XNA. Je to velmi dobrý framework a ide nad directx teda je to aké si rozšírenie directx na platforme .net . Je to na tebe ale premyšlaj nad tým že okrem grafickej knižnice potrebuješ ešte nejak prehrávať zvuk a kontrolovať a ovládať vstupy ako je klavesnica či gamepad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.100.–
Scrash0
Newbie
27. 9. 2015   #8
-
0
-

Toto vlákno už je pár let staré    A v XNA jsem několik her udělal, je pravda že se mi celkem zamlouvalo. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

DirectX 8/9 — založil samo

DirectX 9c a 10 — založil eraser17

DirectX — založil survik1

DirectX SDK — založil whysper

Directx kniha — založil Qwertyque

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý