Ifstream čte i po EOF ?! – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ifstream čte i po EOF ?! – C / C++ – Fórum – Programujte.comIfstream čte i po EOF ?! – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Eatel0
Newbie
11. 6. 2011   #1
-
0
-

V souboru mám dvojce řetězců např.:
gold 1500
sugar 200
coal 150

při spuštění následujícího kódu se mi vše vypíše jak má, jenom poslední dvojce se vypíše dvakrát...nevíte proč?



#include <fstream>
#include <string>
#include <iostream>
string s1, s2;
ifstream com;
com.open("commodities.txt", ios::in);
while(!com.eof()){
com >> s1 >> s2;
cout << "s1:" << s1 << endl;
cout << "s2:" << s2 << endl;
cout << endl;
}
com.close();

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.127.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
11. 6. 2011   #2
-
0
-

To Eatel : problem je v tom, ze eof pri nacteni posledniho radku jeste nenastal... ten nastane, az kdyz se pokusis nacist dalsi data ... a protoze promenne mas uz definovane mimo, tak se neprepisou a vypise se nezmeneny obsah z minuleho kola (pokud das deklaraci s1,s2 do cyklu tak ti to aspon vypise prazdne hodnoty)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.142.234.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Eatel0
Newbie
11. 6. 2011   #3
-
0
-

Díky moc :-) už to funguje :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.127.–
crAzY^
~ Moderátor
+10
Grafoman
11. 6. 2011   #4
-
0
-

a nebo testovat eof až po pokusu o načtení těh stringů:

while(com){

com >> s1 >> s2;
if( !com.eof() ) {
cout << "s1:" << s1 << endl;
cout << "s2:" << s2 << endl;
cout << endl;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
nervak0
Věrný člen
11. 6. 2011   #5
-
0
-

while (com >> s1 >> s2)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 89 hostů

Podobná vlákna

Ifstream — založil jurike

Ifstream.get -&gt; integer — založil Debugger

Timeout pro ifstream? — založil yaqwsx

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý