Vnořené třídy – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vnořené třídy – PHP – Fórum – Programujte.comVnořené třídy – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Daewoo
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
12. 6. 2011   #1
-
0
-

Zdravím.

Vynašel někdo v PHP 5.3 způsob, jakým lze zajistit, aby bylo možné objekt třídy B vytvořit pouze v oboru platnosti třídy A? C++ na to používá vnořené třídy. Jinými slovy mi jde o to, abych nemohl vytvořit objekt třídy B kdekoli v programu, nýbrž pouze v oboru platnosti třídy A.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.240.–
Reklama
Reklama
Daewoo
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
12. 6. 2011   #2
-
0
-

Pardon - vyjádřil jsem se nepřesně. "Oborem platnosti" jsem měl na mysli "vnitřek třídy".

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.240.–
nervak0
Věrný člen
12. 6. 2011   #3
-
0
-

V konstruktoru můžeš zjistit odkud byl zavolán a pomocí final zabráníš rozšiřování třídy. O ničem lepším nevím. Možná ještě meditace pro zklidnění mysli a dosažení schopnosti smířit se s PHP takovým jakým je :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

Vnorene transakcie — založil Prog.

Vnorene generika. — založil vitamin

Vnorene stranky??? — založil Matus

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý