JQuary - parent() – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JQuary - parent() – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJQuary - parent() – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

pidgin0
Návštěvník
16. 6. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,
možná mi vynadáte co sem s tím lezu a ptám se na takovou trivialitu, ale já to stejně zkusím.
Mám takový to kód v html.



<style>
.subnav { display: none; }
</style>
<ul class="topnav">
<li>
<a href="hlavni-stranka">Hlavní stránka</a>
<ul class="subnav">
<li><a href="hlavni-stranka">Hlavní stránka</a></li>
<li><a href="odkazy">Odkazy</a></li>
</ul>
</li>
<li>
<a href="odkazy">Odkazy</a>
<ul class="subnav">
<li><a href="hlavni-stranka">Odkazy1</a></li>
<li><a href="odkazy">Odkazy2</a></li>
</ul>
</li>
</ul>

a tady mám svůj druhý pokus v jQuery ( druhý říkám proto, že s ho učím od včerejška )



$(document).ready(function(){

$(".topnav li").hover(function() {
$(".subnav").parent(this).css("display", "block");
});

});

Je to jen takový pokus, ale co...
Problém je v tom, že za boha nemůžu docílit toho, aby se mi ul které má třídu subnav zobrazilo. Potřeboval bych trochu popostrčit. Slibuju že sem nebudu dávat vlákno, jak ho zase schovat:-) Jen takovouto maličkost. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.14.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 6. 2011   #2
-
0
-

misto: $(document).ready( ... ) pouzij jen $( ... );

na zobrazeni a skryti muzes pouzit .hide() .show() .toggle()...

$(".subnav").parent(this) mi nedava smysl.. v this je ".topnav li" takze musis spis hledat $(this).children(".subnav") + .toggle()

(moc s tim nedelam tak omluv pripadne nepresnosti)

$(function(){

$(".topnav li").hover( // hover muze mit dva parametry.. prvni funkce pro najeti na nej a druha funkce pro opusteni
function() { $(this).children('.subnav').show();},
function() { $(this).children('.subnav').hide();}
);
$(".subnav").hide(); // schovat vse .. pokud je vypnuty js tak zustane zobrazeno
});

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.136.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
harakiri
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 6. 2011   #3
-
0
-

Hmm a proč tam máš .parent(this)? Pokud chceš schovat přímo ten ul s třídou subnav, mělo by stačit jen prosté $(".subnav").css("display", "block");

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.171.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 6. 2011   #4
-
0
-

To harakiri : $(".subnav") by to provedlo pro vse... jinak samozrejme parent je naprostej nesmysl - nejspis nevi kde se zrovna "nachazi"

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.136.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
pidgin0
Návštěvník
16. 6. 2011   #5
-
0
-

díky moc, funguje to. Mě ten parent byl nějakej divnej ale našel jsem to na tady http://api.jquery.com/parent/ a tam to platilo pouze pro odstavec jehož rodičem byla ta daná třída. Children už vypadá o moc lépe. Ještě jednou díky. Tak já se jdu v tom jQuery navigovat/pochybovat dále. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.14.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 6. 2011   #6
-
0
-

To pidgin : no urcite tam nepouzivaji nikde .parent(this)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.136.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý