QT Jambi integracia Eclipse – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

QT Jambi integracia Eclipse – Java – Fórum – Programujte.comQT Jambi integracia Eclipse – Java – Fórum – Programujte.com

 

Reshi0
Duch
22. 6. 2011   #1
-
0
-

Zdravim,

pouzivam Eclipse (verziu Indigo) chcel som do neho integrovat QT Jambi kniznice a hlavne QTDesigner. Operacny system Debian 6.0.1 (Squeeze).

S kniznicami nie je ziadny problem akurat pokial v Eclipse pridam zlozku instalacie QTJambi (Window->Preferences->QTJambi Preference Page->Jambi installation) tak mi Eclipse zahlasi chybovu hlasku, ze nemoze najst subor libqtdesigner.so. Tento som sa aj snazil na nete vyhladat, ale marne.
Potom som skusil zapnut Windows 7 Ultimate a s rovnakou verziou Eclipse som spravil to iste, no tiez som obdrzal chybovu hlasku ze eclipse nemoze najst subor qtdesigner.dll (cize tu istu kniznicu). Tu som na nete nasiel no aj tak sa mi QTDesigner perspektiva neotvori.

Neviete mi nahodou s pomoct? Mali ste niekto obdobny problem? Pripadne kde by som zohnal kniznicu alebo akym sposobom QTDesigner integroval do Eclipse? Pripadne privital by som aj riesenie pre NetBeans (v tomto pripade mi je jedno ktore IDE pouzijem).

Samotny kod ktory napisem funguje cize kniznice Jambi su plne funkcne akurat potrebujem spravit o cosi rozsiahlejsiu aplikaciu so zlozitejsim layoutom a nechem externe pouzivat designer (t.j. mimo Eclipse alebo ine IDE).

Diki moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.11.–
Reshi0
Duch
1. 7. 2011   #2
-
0
-

Alebo by som este mozno takto postavil otazku. Nevedeli by ste mi poradit ako zostavit GUI pod QTJambi v Jave pomocou akehokolvek funkcneho designera ktoy ba generoval kod v Jave ? (To iste ako Swing designer pod NetBeans)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.187.–
nervak0
Věrný člen
1. 7. 2011   #3
-
0
-

Koukal jsem se do QT Jambi 4.7.0-beta2 a ta knihovna tam je, něco máš špatně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Reshi0
Duch
2. 7. 2011   #4
-
0
-

Uz som problem vyriesil:) Sice asi obchadzkou ale funguje to ako ma.
Spravil som klasicky form v QTDesigneri s priponou .ui. Ten som potom v textovom rezime otvoril a upravil XML do podoby kde som prvy riadok kde je definovane XML, kodovanie atd vymazal. A druhy som upravil z tvaru:

<ui version="4.0">


do tvaru:

<ui version="4.0" language="jambi">


Potom som este prepisal priponu suboru z .ui na .jui. Zo suboru .jui som pomocou programu JUIC dostal subor .java s predpisanym zdojovym kodom ku danemu interfaceu. Pozn. toto dokoncanebolo nutne. Pokial sa Eclipse podhodi .jui on si juic otvori sam a vygeneruje .java.

Tieto subory su uz potom plne pouzitelne v Eclipse.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.11.–
Reshi0
Duch
2. 7. 2011   #5
-
0
-

To nervak : Jj kniznice som nasiel (dokonca aj staru 4.5.0). Vsetko okrem QTDesignera slo. Aj generovanie .java z.jui aj vytvaranie QTJambi projektov (aj s kodom). Akurat ked somchcel upravit .jui subor v Eclipse priamo tak to neslo. :)
Ako urcite to nejakou formou pojde akurat uz ma tlacil cas tak som sa snazilnajst akekolvek funkcne riesenie:)
Povodne som chcel a mal predstavu ze by to fungovalo ako vstavany Designer v NetBeanse na Swing. Co som pozeral screenshoty a niektore posty na nete tak to tak aj fungovalo.

Ty si to skusal ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.11.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Integrácia platieb na web — založil Dominik

Eclipse c++11 — založil vitamin

Eclipse — založil Yety

Eclipse a exe... — založil

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý