Návratová hodnota členské metody – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Návratová hodnota členské metody – C / C++ – Fórum – Programujte.comNávratová hodnota členské metody – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
23. 11. 2006   #1
-
0
-

Pot?eboval bych poradit, m?m t??du Complex , kter? m? slou?it k pou??v?n? komplexn?ch ??sel. V main() vol?m funkci vytvor_cislo , kter? m? za úkol vytvo?it objekt cislo , v?echno je Ok a? do chv?le p?ed?v?n? objektu cislo zp?t do main(). Zkou?el jsem to p?es return, ale jeliko? jsem definoval funkci vytvor_cislo jako int, tak to samoz?ejmn? p??e, ?e p?ekl?da? nem??e pos?lat Complex, kdy? je funkce definov?na jako int, co? je pochopiteln?. Tak?e pot?ebuju n?jak zajistit, aby objekt, vytvo?en? ve funkci vytvor_cislo byl pou?iteln? i v main().

P?edem d?kuji za v?echny Va?e n?pady a podn?ty

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
eMan0
Stálý člen
23. 11. 2006   #2
-
0
-

:) neachapu presne co potrebujes, ale jestli chces pouzivat objekt jinde nez ve tride, tak ji stacit vratit ukazatel na objekt.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
egi
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
23. 11. 2006   #3
-
0
-

To Blackknight:
Tak me napada jestli to vubec jde. Pokud objekt vytvaris ve funkci tak je jeho lokalni promennou, ktera zanika po skonceni tela dane funkce.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matěj Pácha0
Super člen
23. 11. 2006   #4
-
0
-

...naskýtá se tedy otázka, zda je vůbec užitečné vytvářet všeužitečné objekty pomocí nějaké funkce :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Pedro0
Stálý člen
23. 11. 2006   #5
-
0
-

To egi: ano jde to ;) vytvoris pomocov new a vratis pointer




MojaTrieda* Fcia()
{
MojaTrieda * objekt = new MojaTrieda();
// uprava objek-u
return objekt;
}
int main()
{
MojaTrieda * instancia = Fcia();
// vyuzivanie instancie MojaTrieda
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Miroslav Kajan0
Věrný člen
23. 11. 2006   #6
-
0
-

To PaLaDiN: MojaTrieda*Fcia()
Proč ta hvězdička?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Pedro0
Stálý člen
23. 11. 2006   #7
-
0
-

To midin:
pretoze vracias ukazovatel ... a ten sa definuje ako ?? (help: prida sa k nazvu operator dereferencie)
a ten pointer vracias z dovodu pretoze si objekt vytvoril dynamicky tj. odkaz na pamat .. pointer ..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 63 hostů

Podobná vlákna

Návratová hodnota — založil RePRO

Návratová hodnota — založil Luckaa

Návratová hodnota z vlákna — založil Filip0913

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý