Dobrý den,
rád bych pomocí komponenty TImage provedl transformaci obrázku. Odvodil jsem tranformační rovnice, které původním souřadnicím x, y přiřadí nové souřadnice x', y'. Problém je v tom, že to nejde dělat po pixelech, ale bude potřeba ten obrázek rozdělit na čtverce, které se ale nebudou transformovat na čtverce, ale na lichoběžníky...
Díval jsem se třeba na [url=http://www.java2s.com/Tutorial/VB/0300__2D-Graphics/Skewimage.htm]tohle[/url], ale tam je jen skew a jede to po čtvercích...
Kdyby mě někdo navedl, byl bych velmi vděčný. Případně sem mohu postnout ty transformační rovnice.
Děkuji za případné rady...
Fórum › Delphi
TImage - transformace bitmapy
Tak jinak :)
Snažím se udělat takovýhle obrázek:
Tj. obrázek, který se zobrazí správně ve válcovém zrcadle. A tou transformací se obrázek rozplizne, takže pixel se nezobrazí jako pixel, ale jako lichoběžník (v ideálním případě kruhová úseč, ale když se udělajkí dostatečně malé lichoběžníky, tak se to ztratí...).
Díky za trpělivost...
No, vždyť jo. Pro každý zdrojový pixel spočítáš ty čtyři body cílového lichoběžníku a vybarvíš ho barvou toho pixelu. Případně tedy vybarvíš tu výseč, nebo pixel/lichobežník rozdělíš na menší části.
Nebo jen ten zdrojový obrázek prostě nejdřív zvětši tak, aby těch pixelů bylo dost na pokrytí celého rozsahu výsledku.
Anebo tu transformační rovnici otoč a pro každý pixel výsledku zjišťuj zdrojový pixel.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů
Podobná vlákna
Jak upravit velikost komponenty TImage — založil Borisek
Zvětšení TImage nezvětší použitelnou plochu jeho Canvas — založil Navara
OpenGL - transformace — založil Liliputan
Transformace a animace — založil suxman
Laplace transformace — založil Fero