Dobrý den, potřeboval bych nějaké rady, ohledně nastavení základního projektu ve Visual Studiu 2010,
Koupil jsem si knížku DirectX začínáme programovat od Pavla Pokorného, došel jsem ke 2 kapitole
o základním nastavení aplikace, ze které pak mají vycházet všechny ostatní programy. Knížka je cca. 2
roky stará a autor zde ještě pracuje ve vývojovém prostředí Visual C++ 6.0.
Ve Visual Studiu 2010 Proffesional:
Klasicky jsem si vytvořil nový projekt FILE -> NEW -> PROJECT a zde jsem vybral položku Win32 Project (Visual C++)
Aplication type jsem nastavil na Windows Aplication a zaškrtl empty file.
Tudíž se mi vytvořil nový projekt.
V properties projektu u VC++ jsem nastavil cesty k nejnovější stažené knihovně SDK (Library a Include).
Potom jsem v nastavení LINKER -> COMMAND LINE přilinkoval dxguid.lib a ddraw.lib(zatím nepotřebné)
a v LINKER -> GENERAL zapnul Enable Incremental Linking
Potom jsem jen opsal zdrojové kódy z knihy a pokusil se zkompilovat celý projekt (CTRL + F7).
Kompilátoru se ale zdrojový kód nelíbí a křičí na mě tyto hlášky:
1>------ Build started: Project: DirectX, Configuration: Debug Win32 ------
1>Build started 24.6.2011 17:54:11.
1>ClCompile:
1> Winmain.cpp
1>c:\users\scrash\documents\visual studio 2010\projects\directx\directx\capplication.h(6):
error C2236: unexpected 'class' 'CApplication'. Did you forget a ';'?
1>c:\users\scrash\documents\visual studio 2010\projects\directx\directx\capplication.h(6):
error C2143: syntax error : missing ';' before '{'
error C2447: '{' : missing function header (old-style formal list?)
1>c:\users\scrash\documents\visual studio 2010\projects\directx\directx\winmain.cpp(8):
error C2065: 'CApplication' : undeclared identifier
1>c:\users\scrash\documents\visual studio 2010\projects\directx\directx\winmain.cpp(8):
error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'App'
error C2065: 'App' : undeclared identifier
1>c:\users\scrash\documents\visual studio 2010\projects\directx\directx\winmain.cpp(11):
error C2065: 'App' : undeclared identifier
1>c:\users\scrash\documents\visual studio 2010\projects\directx\directx\winmain.cpp(11):
error C2228: left of '.Initialize' must have class/struct/union
1> type is ''unknown-type''
1>
1>Build FAILED.
1>
1>Time Elapsed 00:00:01.43
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========
Pokud bude potřeba, dodám všechny zdrojové kódy.
Tady je pro ukázku soubor CApplication.h
#pragma once
#include "CWindow.h"
class CApplication
{
private:
CWindow m_Window;
public:
CApplication(void);
~CApplication(void);
bool Initialize(void);
void Terminate(void);
};
Syntaxe je podle správná, takže mám domění, že je to zastaralejší způsob a kompilátor to už nebere.
Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Nebo alespoň nějakou dobrou alternativu, chtěl bych se držet pravidel
knížky, abych výklad dobře pochopil.