Zdarec, po delší době bych zas potřeboval vysvětlit / potvrdit jestli jsem něco pochopil správně. Konkrétně se jedná o Attached & Dependency Property.
Dependency property je v podstatě jedna statická třída obsahující dictonary vždy s názvem daného prvku a hodnotou (i když je odkazováno na stejnou Depend property tak má každý prvek vlastní 'hodnotu'. Výhodou oproti normálním vlastnostem je umístění mimo daný (většinou GUI) objekt, díky čemuž je možné odkazovat na ni z více objektů a umožnit tak dědičnost.
Nechápu však jaký je vztak mezi prvkem (typem prvků?) pro který jsou registrováni a poté následnou instancí daného prvku. Jak vlastně probíhá dědění a podobně.
Další problém je, že tak nechápu co Attached Property. Vím, že oproti Dependency property k nim jde přistupovat i odjinut než z prvku pro který jsou registrovaný, ale jinak v tom mám nepořádek.
Jde mi o základní pochopení proč využít attached property v následujícím příkladu link (v novém okně ) namísto jednoduchého oddědění od TextBoxu.
Fórum › .NET
Attached & Dependency Property
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů
Podobná vlákna
Dependency injection — založil DI
Dependency injection — založil Facedown
AJAX & PHP & MySQL vložení záznamu — založil JMM
BASCOM : data(1), &HFF snížit o jednu jednotku dolů na data(1),… — založil grantorino
Trying to get property of non-object in — založil Libor
Moderátoři diskuze