Dobrý den,
Slyšel jsem že se dá v pythonu programovat elektronika. Něco sem našel. Ale mě zajímají vaše zkušenosti.Napište vaše zkušenosti a návrhy na nejlepší modul atd. Nepohrdnu ani nějakýmy návody.
Fórum › Python
Python a elektronika
Na tuto otázku těžko někdo odpoví. Čo si predstavuješ pod takým pojmom "programovat elektroniku"?
Programování jednočipů?
To záleží na požadavcích. Podívej se, co nabízí tvůj prodejce a projdi datasheety. O tutoriálu nevím, ale nikdy jsem se o python ve spojením s jednočipy nezajímal.
na jednocipy je vetsinou C, na PIC od microchipu uz radsi assembler. Neni moc slozitej a clovek se nauci myslet na low level urovni (ikdyz je tam formalne jen jeden pointer do pameti :))
A v C pro jednocipy toho clovek moc nepouzije.. logicke vyrazy, kouzla s optimalizacema, rizeni toku programu a to hlavni - procitat datasheety a studovat co se kde nastavuje a jak. (+ pripadne implementovat ruzny rozhrani - coz je na zacatku urcite lepsi nez si nejaky knihovny stahnout)
k cemu pak python :D
programovaci jazyk pro elektroniku asi neexistuje... ale pokud myslis pro jednocipove mikrocipy tak vetsinou prave assembler nebo C...
pak jsou jeste jazyky, co se hodi na nejake kutilske pokusy (bascom, pascal, ...)
jinak si asi nikdy nevidel zdrojaky zkompilovane treba z C do assembleru... to mas hned tisice a tisice radku pro nejake netrivialni programy...
(a nechtej pak videt treba ten python, nebo neco podobneho :D)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita
C++ >> Python — založil Ondra
Python, QT, modul OS — založil easy_burn
Moderátoři diskuze