Jak na to?
Fórum › Příkazový řádek
NET SEND
No divejte, kdy? d?m v p??kazov?m ??dku net send /?.Vyp??e to asi tohle {alias ? * ? /Domain[:dom?na] ? / Users} zpr?va.
No a m? by zaj?malo:
1) Co je to ten alias,pop??pad? kde ho zjistit ?? (Tipl bych to na n?zev pc pro s??.)
2) Co je to ta dom?na ... ??
3) Je nuten? zad?vat v?e ?? Nesta?? jen Users (pro lok?ln? s??)??
D?ky za odpov?
hoj,
1) alias = username, tj. uz.jmeno k prihlaseni na stanici
2) necht vysvetli dobre sitar, ja to beru laicky jako oblast site
3) neni nutne zadavat vse, staci
- zadat adresu cilove stanice
- zadat jmeno uzivatele
př.:
net send 127.0.0.1 ahoj
- posles zpravu ahoj sam sobe
net send mrkvicka cau mrkvo
- posles uzivateli mrkvicka (kdekoli na LANce) tuhle zpravu...
pozor: na cilove stanici musi bezet kuryrni sluzba (na WIN XP2 def. zakazana > povolit, pak spustit)
pozn.: v praci to pouzivam jako nenarocny kecatko. Osvedcilo se mi:
1) text zpravy, kterou uzivatel do dialogu napise nemazat. Vetsinou si to druha strana odklepne a nemusis tak psat celou zpravu znova
2) k textu pred odeslanim pribalovat jmeno uzivatele, ktery zpravu posilal - na vetsi LANce docela fajn :)
ja to robim takto:
net send nazov_pc "text"
nazov_pc - alias pere pc alebo aj IP adresa v lokalnej sieti. Ak chces poslat spravu vsetkym, kt. su v lokalnej sieti:
net send * "text"
Pozn. musis zapnut službu Kurierna sluzba.
U nás v škole to skúšal jeden spolužiak a nedoadlo to s ním najlepšie... Ževraj poslal spravu "Bol najdeny virus. Vypnite pocitac!" na pc zastupkyne. Lenze on nic neposielal zastupkyni.
To Lamak: je to služba, spustíš C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc a v záložce Služby a aplikace jdi do Služby a tam to najdeš
Dá sa vypnúť aj meno PC z ktorého bola správa odoslaná?
Tom9k napsal:
me to nefacha,sam sobe mi to poslat jde,ale kamosovi na jeho IP mi to nejde a to ma dobre nastavenou tu kuryrni sluzbu.Nevite nekdo jak je to mozny?Jemu to jde taky poslat sobe samymu.
dělá mi to totéž a jsme v sítí respektive máme dva kompy za routrem a jsou propojené přes něj.
Důkaz: možnost mít síťové harddisky.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Zaciatocnik pls dont send me *** — založil Tom@sQo
Automatický send dat ze strany serveru — založil kweety
Send Post k získání další stánky — založil Mutagen