Zdravím,
nebyl jsem si jist, kam toto téma přesně zařadit, tak bych chtěl předně požádat moderátory, aby ho případně zařadili dle svého uvážení.
Řeším jeden problém a to obecnou komunikaci s SQL databází. Jedná se mi o to, že bych potřeboval doporučit nějaký článek, případně specifikaci ohledně samotné komunikace s databází bez využití knihoven přímo od "výrobce" databáze. Nebo-li otázka přesněji zní, zda se dá komunikovat s databází pouze za použití socketové komunikace, bez nějakých knihoven a driverů (ODBC, atd.) a jestli existuje veřejně dostupná návod nebo specifikace ohledně protokolu.
Důvod mého dotazu je jednoduchý, řekněme, že mám PC, kde není možno využít žádný "vyšší" kompilovaný jazyk, žádné C++, ani C#, ani Pascal, nic. Jediné, v čem se dá psát program pro toto PC je v podstatě Assembler, který obsahuje funkce pro obsluhu TCP/IP spojení. (Pozn.: onen programovací jazyk není přímo Assembler, ale je mu hodně podobný) . Neznáte někdo články o této problematice? Zkoušel jsem hledat, ale výdycky mě to odkázalo na knihovny a drivery, nenašel jsem žádný návod, který by obsahoval to, co potřebuji.
Fórum › Offtopic
Komunikace s SQL
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů
Podobná vlákna
Jak odoslat tabulku nacitanu s sql s pridanym polickom do inej tabul… — založil Rastislav
Přechod z SQL 2005 express na SQL 2008 express — založil Sniper
Komunikace — založil Zelenáč
Com komunikace v C — založil Bedla
Komunikace posíti — založil vojtech
Moderátoři diskuze