Práca z DLL v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práca z DLL v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráca z DLL v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Warlock510
Newbie
6. 7. 2011   #1
-
0
-

Zdravým 
Rad by som vedel ako sa pracuje z DLL v C++ resp. aké sú príkazy, alebo  teoriu ohľadom tohto problému. Ako zavolám funkciu ktorá je v určitej  DLL. Bodol by aj nijaký jednoduchý príklad prosím. jedná sa o knižnice ktoré nemajú .lib súbor pri sebe ale sú len samotné DLL.

Vopred Ďakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.232.–
Peppy0
Stálý člen
6. 7. 2011   #2
-
0
-

Takže, hádam nebudem prvý, kto odpovie ale, predsa ti len odpoviem: Závisí od toho aká DLL a čia DLL to je :) . Nemôžeš používať cudzie DLLky len tak. Ináč by aspoň nejaká tá dokumentácia + hlavičkový súbor s preddefinovanými exportovanými funkciami bola s DLLkou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.130.–
Qt, QML, C++
Warlock510
Newbie
6. 7. 2011   #3
-
0
-

Ok a ak viem toto: 

extern "C" DWORD Transform(DWORD input);

Funkcia Transform() má nasledovné vlastnosti:

je thread-safe

?:D 
inač je to DLL k úlohe a okrem toho nič iné nemam len túto "definiciu" a samotnú DLL knižnicu:) zaujíma ma ako poviem programu resp napíšem do zdrojového kodu že ma danú knižnicu zavolať a použiť tu funkciu:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.232.–
Peppy0
Stálý člen
6. 7. 2011   #4
-
0
-

Tak to mení situáciu. Pracujete na Windows-e?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.130.–
Qt, QML, C++
Warlock510
Newbie
6. 7. 2011   #5
-
0
-

ano, čo sa týka vývojového prostredia v ktorom na programe pracujem je to :  microsoft visual studio 2005 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.232.–
yaqwsx+9
Posthunter
6. 7. 2011   #6
-
+3
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.108.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Warlock510
Newbie
7. 7. 2011   #7
-
0
-

toť vše?:) neverim že to tu nikto neovlada:) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.251.–
yaqwsx+9
Posthunter
7. 7. 2011   #8
-
0
-

Co bys ještě rád věděl? Myslím, že tu bylo zmíněno vše - ke knihovnám potřebuješ dokumentaci (jaké obsahují funkce a jak je použít) Poté už ji jen dynamicky přilinkuješ - viz oba mé odkazy.

EDIT: Respektive pokud jsi přehlédl odkaz v článku, tak zde se řeší volání funkcí z DLL http://www.zezula.net/cz/prog/funkce_z_dll.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.108.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Warlock510
Newbie
7. 7. 2011   #9
-
0
-

jj to som prebehol aj MSDN-ku dokonca aj videa na youtube :D azda sa zdari:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.251.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Import dll do me dll — založil VladislavK

Praca so subormi — založil Tom@sQo

Praca s riadkami — založil ja

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý