Ahoj,
začínám s programováním. Našel jsme si zde a také na internetu spoustu článků, příspěvků na tot téma, ale chtěl bych k tomu připojit i další své otázky. Zkušenosti mám s PHP (úprava kódu), (x)HTML, CSS atd. nepočítám. Jde mi o to s čím začít, když chci později přejít na C++.
Jako vhodná alternativa se mi líbí právě jazyk C#, ale nechci u něj déle zůstat hlavně kvůli programování pod/pro jinou platformu (Linux). Do budoucna bych chtěl dělat hlavně aplikace a to zřejmě síťové, protože mě toto téma také zajímá (bezpečnost, ochrana, aj.). Je pro to C++ vhodný adept?
Zatím jsem tak 5dní strávil nad Vývojovými diagramy (5 popsaných A4) a přečetl pár listů právě o C++. V minulosti jsme upravoval také source v C++ (WoW server). Chtěl bych se naučit právě programátorsky myslet - zatím nevím co si pod tím mám představit? Naučit se alogritmizaci (něco mi už daly ty diagramy) a poté přejít. Jistě by se dalo C++ prokousat jako s prvním vyšším jazykem, ale nevím, jeslti to je dobrý nápad a nebude to trochu kontraproduktivní, nebo pomalé. Chuť je, ale strach také.