Umiestnenie div – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Umiestnenie div – CSS – Fórum – Programujte.comUmiestnenie div – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
User
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
10. 7. 2011   #1
-
0
-

Ahojte. Skusam nejake nutne zaklady poziciovania v CSS a narazil som na jednu nezrovnalost. Kod hlavicky som zapisal takto 

<div id = "page" style="width: 70%; margin:0px auto">
        <div id="header" style="background-color:Gray; height: 100px">
          <div id="logo" style="position: relative; top: 50px; left: 50px">
            <h1>Katalog automobilov</h1>
          </div>
        </div> ...........................................
    </div>

Cakal som, ze logo sa umiestni 50px od okraja nadradeneho divu, ktory tvori 70% stranky. Lenze on sa umietnil 50px od uplneho okraja stranky(prehliadaca). Pritom tu mam knizku, kde tvrdia ze position:absolute urcuje sa riadi nadradenym elementom. Pri position:relative to funguje tak ako som chcel. Ako to teda je? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.56.–
Reklama
Reklama
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
10. 7. 2011   #2
-
0
-

#1 User
Můžeš poslat screen? Já v tom chybu nevidím, dokonce jsem tvůj kód zkoušel a jestli jsem vše správně pochopil, tak v kódu chyba není.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.31.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
10. 7. 2011   #3
-
0
-

Pokud nastavíš nějakém prvku vlastnost position, pak je vystřižen z toku dokumentu a řídí se dalšími pravidly. Např. pozici můžeš upravit marginem. Pokud použiješ vlastnosti jako TOP, BOTTOM, LEFT nebo RIGHT, pak to platí od okraje stránky, nikoliv nadřazeného divu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Johnnny0
Návštěvník
10. 7. 2011   #4
-
0
-

   

Ospravedlnujem sa za predchadzajuci post.

//Aha, takze to mozem upravit napriklad takto ? 

 <div id="logo" style="margin-top: 35px; margin-left: 20px">

cize pri pouziti marginu to funguje tak, ze <div> sa bude umiestnovat podla nadradeneho <div> alebo <body> ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.56.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
10. 7. 2011   #5
-
0
-

#5 Johnnny
proč tam máš stále position? Hoď tam marginy, jak už psal Curo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Johnnny0
Návštěvník
10. 7. 2011   #6
-
0
-

#6 crazy
Opravil som to. Ja som len posielal ten screen ktory chce Bryant. Ale pri pouziti position:relative to fungovalo spravne. Aspon teda v designery. Ktory sposob je lepsi ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.56.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
10. 7. 2011   #7
-
-2
-
Mimo téma

#7 Johnnny
aha, sorry. No rozhodně margin.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
10. 7. 2011   #8
-
+1
-
Zajímavé

#3 Curo
Od parenta se to počítá, pokud ten má nastaven také nějaký position

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.155.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
10. 7. 2011   #9
-
0
-

Já bych v takovém případě position:absolute vůbec nepoužíval, je tam zcela zbytečné. Když už bych logo floatoval vlevo uvnitř hlavičky nebo ho nechat normálně, ve staticu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Johnnny0
Návštěvník
10. 7. 2011   #10
-
0
-

Aha ... takze takto. Margin sa vzdy bude riadit nadradenym <div> a pri position to je tak, ze sa alebo riadi celou strankou, teda <body> alebo nadradenym <div> ktory ma tiez position ? 

A pre taktyto jednoduchy "navrh" o aky som sa tu teraz pokusal je teda vhodnejsi margin ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.56.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
10. 7. 2011   #11
-
0
-

#8 Kobi

Od parenta se to počítá, pokud ten má nastaven také nějaký position

Jenže v kódu v prvním příspěvku nic takového nemá, pouze jeden prvek s position.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
10. 7. 2011   #12
-
+1
-
Zajímavé

#11 Curo
Jen jsem vysvětloval, že lze pozicovat absolutně i od parenta. Někdy se to hodí - aby si tazatel nemyslel, že lze absolutně pozicovat jen od okna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.155.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
10. 7. 2011   #13
-
+1
-
Zajímavé

#10 Johnnny
Proč to nenecháš bez position?

<div id = "page" style="width: 70%; margin:0px auto">
        <div id="header" style="background-color:Gray; height: 100px">
            <h1 id="logo">Katalog automobilov</h1>
        </div>
</div>
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Johnnny0
Návštěvník
10. 7. 2011   #14
-
0
-

Ale tym by som umiestnil len ten header. A ja chcem este pohybovat tym <div id="logo"> ktory si tu vynechal. To position bolo nastavene pren ... Ono toto je len zaklad, ja to upravim tak, aby v tom <div id="logo"> bol nejaky obrazok (mozno) a cely ten <div id="logo"> si potom umiestnim lubovolne v ramci headeru. A nevedel som ako sa to robi.

//jaj ty si to spravil inak. Lenze ak tam chce dat aj obrazok, nebol by lepsi ten <div id="logo"> ako <h1 id = "logo"> ? Ti by som potom aj obrazok musel umiestnovat samostatne ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.56.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
10. 7. 2011   #15
-
0
-

#14 Johnnny
Pokud pohneš s LOGO, pohneš s veškerým obsahem, tedy i s H1.

Udělal bych to, jak jsem ti poslal v posledním příspěvku. Případný posun řeš už jen pomocí marginu k danému prvku, který chceš posunout.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Johnnny0
Návštěvník
10. 7. 2011   #16
-
0
-

Ok, takze sa s tym skusim pohrat tak ako si to napisal. Ked tak, hodim kod, ak by bol este nejaky problem. Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.56.–
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
10. 7. 2011   #17
-
0
-

V tomhle případě je lepší použít margin, position použij když se ti margin nehodí, já ho používám když chci třeba něco dostat z nadřazeného prvku ven, ale chci aby se svislé umístění neřídilo podle okna prohlížeče, ale aby bylo závislé na nadřazeném prvku.

Position má více hodnot, které určují co se bude dít. Viz. http://www.jakpsatweb.cz/css/position.html.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.31.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
Lukasas0
Newbie
24. 7. 2011   #18
-
-1
-
Mimo téma

Chtěl bych jenom dodat, že původní vložený kód se mi zobrazuje správně.

Viz. obr

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.20.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Mysql ORDER umiestnenie — založil Anonymní uživatel

Tieň div-u — založil Binary Ranger

Div layout — založil Lighter

DIV v CSS3 — založil Honzisko

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý