Ako zistiť sériové číslo ? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ako zistiť sériové číslo ? – Visual Basic – Fórum – Programujte.comAko zistiť sériové číslo ? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Trebor
~ Anonymní uživatel
243 příspěvků
11. 7. 2011   #1
-
0
-

Čavte. Potrebujem poradiť. Mám už hotový program a už mám aj vymyslené ako ho "zabezpečiť" aby nebol nelegálne šírení ale potrebujem vedieť ako môže VB zistiť sériové číslo pevného disku, procesoru, operačného systému alebo niečoho iného čo má jedinečný kód. Vopred díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.53.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 7. 2011   #2
-
0
-

Např, přes WMI, ale nic takového stejně asi nenajdeš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
11. 7. 2011   #3
-
0
-

Niečo sa mi marí s frázou "GetDriveSerialNumber" ale neviem presne ... Preto sa pýtam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.53.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 7. 2011   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
11. 7. 2011   #5
-
0
-

A ako sa to dá cez to Windows Management Instrumentation??

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.53.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 7. 2011   #6
-
0
-

Ochrana programů není žádná sranda, pokud ji chceš udělat pořádně. V podstatě neexistuje dobré univerzální řešení a ještě prudíš platící zákazníky. Nejlepší cestou je poskytnou program zadarmo a vydělávat na přídavných aktivitách (reklama na webu, technická podpora, školení, ...).

A pokud přesto chceš udělat ochranu, tak je potřeba vědět, kolik do toho chceš investovat času. Hodinu? Týden? Měsíc?

A jinak přes WMI se dostaneš k různým informacím. Jakési ID procesoru, jakési ID jiného HW, ale nic není unikátní atd. atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
11. 7. 2011   #7
-
0
-

Ja som mal nápad že program si vygeneruje vlastný kód a pre jeho aktiváciu bude nutné kód (ktorý bude rozdelený na tri alebo štyri časti) každú časť kódu napr. vydeliť 5 vynásobiť 3  a odčítať 365 a uživatel nám zavolá povie kód programu a my mu povieme aktivyčný kód. Aplikácia sa mu odomkne a zároveň vytvorí súbor so sériovým číslom OS, alebo nejakého HW. Ak uživateľ skopíruje aplikáciu aj s týmto súborom tak sériové číslo nebude sedieť s druhým počítačom a ak skopíruje aplikáciu bez tohto súboru aplikácia sa znovu zamkne a bude ju musieť znova aktivovať no a ak sa na druhom počítači (kde je kópia) pokúsi aplikáciu (s tým istým kódom kdže je to kópia) znova aktivovať budeme vedieť že taký kód už bol aktivovaný (pretože budeme už aktivované kódy kladať do svojich databázi). Podľa mna je to perfektný postup len jediná chybyčka je že neviem zistiť sériové číslo HW alebo OS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.53.–
Trebor0
Stálý člen
11. 7. 2011   #8
-
0
-

tým vlastným kódom som myslel sériové číslo

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.53.–
Trebor0
Stálý člen
11. 7. 2011   #9
-
0
-

a tie matematické operácie budeme vedieť len my

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.53.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 7. 2011   #10
-
0
-

Stáhni si WMI Explorer http://www.ks-soft.net/hostmon.eng/wmi/index.htm a podívej se, co se nabízí. Problém je v tom, že to na každém PC je jiné. Pak můžeš využít licenci Windows atd.

Jenže problém není v tom, jak si získat "unikátní" identifikaci PC, ale v tom, jak s ní potom naložit. Píšeš "uzamkne aplikace" a co to přesně bude znamenat? Mám utilitku na sledování pohybu po souborech. Mám utilitku pro sledování pohybu v registru. Můžu si tvůj program disassemblovat a kouknout se na to tvoje zabezpečení a případně ten rozhodovací kousek zaNOPovat nebo s ním udělat jiné kousky.

Je jedna poměrně jednoduchá a přitom dost obtížně odstranitelná ochrana, a to taková, kdy registrací dostaneš kus výkonného kódu programu, bez kterého se nebude vykonávat např. ta nejdůležitější část tvého programu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
11. 7. 2011   #11
-
0
-

tým že sa uzamkne som myslel niečo ako Enabled = False (akurát že by to išlo na celú aplikáciu) ...Na ten spôsob ak vieš čo tým myslím ... Niečo ako si predchvilou povedal

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.53.–
Trebor0
Stálý člen
11. 7. 2011   #12
-
0
-

to hlavné tlačidlo čo spúšta všetkov aplikácii by sa "deaktivovalo"

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.53.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 7. 2011   #13
-
0
-

Udělat aplikaci, která v jiné povolí nějaký ovládací prvek, trvá asi tak 2 minuty (i s bootováním počítače   ).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
11. 7. 2011   #14
-
0
-

ale nie ...to tlačidlo je v tej istej aplikácii a tým tlačidlom sa otvára "ponuka" programu

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.53.–
Trebor0
Stálý člen
11. 7. 2011   #15
-
0
-

pocka pockaj pockaj .... ako si to myslel???

ze niekto si moze len tak urobit aplikáciu ktorá mu to "odomkne" ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.53.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 7. 2011   #16
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
11. 7. 2011   #17
-
0
-

nie každý pozná tento program a pár nelegálnych verzii mi neublíži veď aj Windows má polovica mojich kamošov nelegálne a pritom je ročný zisk Microsoft-u obrovský.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.53.–
Peppy0
Stálý člen
11. 7. 2011   #18
-
0
-

Trebor, tým, že urobíš svoju app. shareware, dosť nahneváš poctivých ľudí :) :). Každý program sa dá nejako cracknúť/hacknúť...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.154.–
Qt, QML, C++
jkonopasek0
Návštěvník
13. 7. 2011   #19
-
0
-

deklarace

Public Declare Function GetVolumeInformation Lib "kernel32" Alias "GetVolumeInformationA" ( _
     ByVal lpRootPathName As String, ByVal lpVolumeNameBuffer As String, _
     ByVal nVolumeNameSize As Long, lpVolumeSerialNumber As Long, _
     lpMaximumComponentLength As Long, lpFileSystemFlags As Long, _
     ByVal lpFileSystemNameBuffer As String, ByVal nFileSystemNameSize As Long) As Long

Public Const MAX_FILENAME_LEN = 256

procedura k vyhledání, proměnná ser bude obsahovatsériové číslo disku C:

Dim ser As Long, S As String * MAX_FILENAME_LEN, s2 As String * MAX_FILENAME_LEN

Dim I As Long, J As Long

GetVolumeInformation "C:\" & Chr$(0), S, MAX_FILENAME_LEN, ser, I, J, s2, MAX_FILENAME_LEN

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.49.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý