PHP - ukladani promene do databaze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP - ukladani promene do databaze – PHP – Fórum – Programujte.comPHP - ukladani promene do databaze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

caesar
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
23. 11. 2006   #1
-
0
-

Prosim o radu, potrebuji vlozit promenou v PHP do tabulky v databazi v MySQL a neznam funkci nebo jak na to. Situace je nasledujici:
Pripojen k databazi jsem...
výtažek z kódu na stránce je:


$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM predmety");
$zaznam=mysql_fetch_array($vysledek);
echo "" ;
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
?>

endwhile;
echo "";
?>


------------------------------------------------------ ----------------------------------------
a skript "save_predmety.php" ktery se provede po kliknuti na tlacitko je:

include("session.php"); //spuštění session...
include("spojeni.php"); // připojení k databázi...
$id= $_SESSION['userID']; // ID studenta, který se zalogoval na index.php....

$predmet = $_POST['ID_pred']; // pro jistotu, aby to šlo...
$vloz=mysql_query("INSERT INTO zapsano (ID_st, ID_pred)
values ('$id','$predmet')");
require ('./prihlasen.php'); // přesměruj...
exit;
?>

Potřeboval bych poradit, jak mám napsat skript "save_predmety.php" aby šla zapsat hodnota "$zaznam["ID_pred"]" do tabulky v tomto skriptu. Je to v poli a aby to šlo tak, že se bude dát zaškrtnout více "chexboxů" zároveň a do tabulky "zapsano" se vloží více řádků s hodnotami? '$id' zapisovat do tabulky jde (do sloupce ID_st typu "int", ale '$predmet'
nejde zapsat do sloupce ID_pred typu varchar.
Mockrát děkuji za rady!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
24. 11. 2006   #2
-
0
-

?love?e, tak aby ti niekto poradil, by musel by? vizion?r. Z tvojho zadania vůbec nieje jasn?, ?o potrebuje? poradi?. Nevie? si vygenerova? formul?r? Nevie? ?daje z neho prija?? Nevie tieto data zap?sa? do DB? Alebo m?? z PHP tot?lne gul?? a nevie? ako nato?
Lebo ke? si hore uveden? k?d niekto pre??ta, tak je tam nieko?ko zauj?mav?ch vec? :D. napr. koment?r // pro jistotu, aby to ?lo... (ve? mus?? to niejako z formul?ra dosta?!), alebo n?zov st?pca v DB ID_pred, ktor? je typu varchar. ;)

Sk?s lep?ie formulova? ot?zku...

Ale ke? si m?m tipn??, tak v hornom k?de chce? vygenerova? formul?r:

<?php

...
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)) {
echo '<input type="checkbox" name="nazov[]" value="'.$zaznam["nazov"].'">'.$zaznam["nazov"].'</input>';
}
...
?>


a v spodnom:
<?php

...
$id = $_SESSION["userID"];
$mena = $_POST["nazov"];
for ($i = 0; $i < count($mena); $i++) {
$vloz = mysql_query("INSERT INTO zapsano VALUES ('$id', '$mena[$i]')");
}
...
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
caesar
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 11. 2006   #3
-
0
-

To OndreJ:
Dekuji, presne to jsem chtel, omlouvam se za chaoticke zadani, bohuzel se mi urcita cast kodu, kterou jsem sem vkopiroval nezapsala do meho puvodniho prispevku...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý