Website ASP .NET – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Website ASP .NET – .NET – Fórum – Programujte.comWebsite ASP .NET – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
User
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
12. 7. 2011   #1
-
0
-

Ahojte

Dnes som skusal nejaky zaklady APS .NET podla jedneho tutorialu, ale mal som problem pri pouziti Request.Redirect() a tiez eventy stranky a komponent mi zobrazovalo nejak inak. Z tutorialu som nevedel vycitat, ci slo i website alebo webapplication, ale podla Solution explolera skor to druhe. Tak ma napadalo. Je nejaky zasadny rozdiel medzi website a webapplication ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.56.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 7. 2011   #2
-
0
-

Asi hlavní rozdíl je v tom, že Web Site se chová více jako normální web - najdeš chybku, opravíš ji v daném souboru a ten hodíš znovu na ftp a všechno funguje. Oproti tomu Web Application se musí znovu zkompilovat.

Další důležitý rozdíl je třeba v tom, že u Web Application můžeš mít další podprojekty, třeba unit testy.

Osobně v 90 % případů používám Web Application a jako Web Site mám dělaný snad jen svůj web, který je tak jednoduchý, že to úplně stačí:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
User
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
12. 7. 2011   #3
-
0
-

#2 Chrasty

Aha ... takze pre moje edu ucely bude zrejme este vhodnejsia website. Ale stale neviem ako si vylozit tento error:

"Error 1 Nevyvolatelného člena System.Web.HttpRequest.QueryString nelze použít jako metodu."

if (string.IsNullOrEmpty(Request.QueryString("AutoID")))
            {
                //nejaky kod
            }

viem, ze je to uz OT, ale ak by mi s tym niekto pomohol ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.56.–
X30
Newbie
12. 7. 2011   #4
-
0
-

Website hlavně byl první způsob použití ASP.NET, už je to zastaralý způsob, nedoporučuje se. V novém VS myslím už ani Website nevytvoříš, cpe to hned WebApp. Podle mě není důvod se učit na Website, naskoč hned na WebApp...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.34.–
User
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
12. 7. 2011   #5
-
0
-

Vo VS 2010 Website v pohode vytvoris, hoci ja pouzivam WebDevelopera 2008. Ale ok, dam na vase rady. V principe je to asi jedno, ale pri tvorbe website som mal pocit akoby som zacinal viac od piky ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.56.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
12. 7. 2011   #6
-
0
-

#3 User
QueryString je vlastnost, ty ji voláš jako metodu. Zkus

if (string.IsNullOrEmpty(Request.QueryString["AutoID"]))
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
User
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
12. 7. 2011   #7
-
0
-

A kua, ja som vol. To je tym, ze ten kod som videl vo Visual Basicu a tam sa miesto [] pise () takze mi to netrklo. Ale z toho erroru som to vycitat mohol. V kazdom pripade dik, funguje to :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.56.–
PeterM0
Newbie
25. 7. 2011   #8
-
0
-

Myslim, ze sa tu bavite o rozdiele medzi Asp.Net WebForms a Asp.Net MVC...podla mnojich vedomosti sa jedna v oboch pripadoch o WebApplication rozdiel je v tom ze obe veci funguju inak. Web|Forms su kompilovane za behu serverom  pricom MVC musi byt skompilovane pred "skopcenim na FTP" ktorym sa vytvori kniznica. Ak sa mylim opravte ma.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.177.–
25. 7. 2011   #9
-
0
-

#8 PeterM
Není to pravda, baví se o rozdílu WebSite a WebApplication. WebSite se celá kompiluje za běhu, resp. při startu aplikace. U WebApplication se za běhu kompilují jen *.aspx nebo *.cshtml soubory a i tomu se lze vyhnout.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Anonym
~ Anonymní uživatel
429 příspěvků
25. 7. 2011   #10
-
0
-

Este by som sa chcel spytat na pojmy "virtualny adresar" a "domena aplikacie". Googlil som, ale nie som si isty, ci to chapem. Vedel by to niekto vysvetlit trochu laicky ? Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.98.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý