Zalomení řádku v sms přes mail() – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zalomení řádku v sms přes mail() – PHP – Fórum – Programujte.comZalomení řádku v sms přes mail() – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Štěpán Andrle
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
13. 7. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,

posílám sms zprávy přes php funkcti mail(). Potřeboval bych v obsahu zalamovat řádky.

Díky za odpovědi

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.24.–
marioff0
Expert
13. 7. 2011   #2
-
0
-

skus %0A

riadok1%0Ariadok2

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Lordest0
Super člen
13. 7. 2011   #3
-
0
-

Mal by fungovať \n

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.240.–
Lordest0
Super člen
13. 7. 2011   #4
-
0
-

#3 Lordest
Nejak to nemôžem vymazať, prehliadol som to sms v názve topicu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.240.–
Štěpán Andrle
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
17. 7. 2011   #5
-
0
-

bohužel ani %0A, ani \n\r

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.24.–
Štěpán Andrle
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
17. 7. 2011   #6
-
0
-

už jsem to vyřešil: urldecode("%0a")

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.24.–
Štěpán Andrle
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
17. 7. 2011   #7
-
0
-

omlouvám se, ale stále to nefunguje. Zalomilo mi to správně kvůli délcé řádku.

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.24.–
m->29+6
Super člen
17. 7. 2011   #8
-
0
-

#5 Štěpán Andrle
Kódovanie SMS je 7bitové a nový riadok by mal byť kódovaný takto:

0001101 = CR = 13 = 0x0D
0001010 = LF = 10 = 0x0A

Mail používa štandardne tiež 7bitové kódovanie znakov, aby sa mohla používať diakritika tak sa to rôzne rozširuje. Skús sa pozrieť či sa automaticky nenadstavuje iné kódovanie v tom maili a ak hej tak nastav základné 7bitové.

A mimochodom, tie znaky nie sú \n\r ale \r\n. Možno iba preto ti to nešlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Štěpán Andrle
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
17. 7. 2011   #9
-
0
-

mno nejspíš to bude nějak filtrovat operátor (O2).

Páč když to nějak funguje, tak se místo nového řádku zobrazí mezera.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.24.–
marioff0
Expert
18. 7. 2011   #10
-
0
-

ak sa zobrazi medzera tak skus pouzit:

riadok1%0d%0ariadok2

ak to nepojde, posti nam zdrojak toho mejlu ktory od teba odide...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Štěpán Andrle
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
18. 7. 2011   #11
-
0
-

   

if(mail($mail, "", "Radek1 %0d%0a Radek2",
 "From: xxx@xxx.cz\r\nContent-Transfer-Encoding: 7bit\r\nContent-Type: text/html")) {
  echo "<script>window.close()</script>";
} else {
  echo "CHYBA";
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.24.–
m->29+6
Super člen
18. 7. 2011   #12
-
0
-

Hmm,

Content-Type: text/html

 asi nebude to pravé orechové pre SMS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
marioff0
Expert
18. 7. 2011   #13
-
0
-

tak ako vravi m->29

skus text/plain

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Štěpán Andrle
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
18. 7. 2011   #14
-
0
-

nepomáhá to...

nejlépe vypadá "1radek".urldecode("%0d%0a")."2radek"

to vytvoří mezeru

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.24.–
m->29+6
Super člen
18. 7. 2011   #15
-
0
-

A skúšal si si poslať SMS z mobilu a preskúmať zdroj, a potom tú istú SMS z mailu a preskúmať zdroj? Najlepšie nejakú jednoduchú ako r1\r\nr2. Ak sa ti tam nejaké znaky zmenili tak to filtruje asi operátor alebo niekto iný po ceste sieťou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Štěpán Andrle
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
19. 7. 2011   #16
-
0
-

"A\r\nB" sms -> sms "A\r\nB"

"A\r\nB" email -> sms "A B"

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.24.–
m->29+6
Super člen
19. 7. 2011   #17
-
0
-

Ja som myslel ale zdroj. Ja používam program MyPhoneExplorer, ktorý mi zdroj zobrazí.

Ja som teda nikdy neštudoval formát SMS, ale ak by si videl čo presne prišlo tak by si mohol zistiť kde je chyba. Prípadne pošli tiež SMS s medzerou a potom porovnaj či je PDU rovnaké.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý