PHP autocomplete – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP autocomplete – PHP – Fórum – Programujte.comPHP autocomplete – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dzejna
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 7. 2011   #1
-
0
-

Ahojte, potrebovala by som pomoct s PHP.. chcem dosadit na web autocomplete, no nejak si s tym neviem poradit..skusala som javascripty aj jQuery, ale nejak neviem prist na spravny princip    chcela by som to urobit velmi univerzalne a text ukladam cez tuto text_cells funkciu.. array pre autodoplnanie chcem vytvarat ako selecty.. 

function text_cells($label, $name, $value=null, $size="", $max="", $title=false, $params="", $post_label="", $disabled="")
{
  	global $Ajax;

	default_focus($name);
	if ($label != null)
		label_cell($label, $params);
	echo "<td>";

	if ($value === null)
		$value = get_post($name);
  $disabled="";		
	echo "<input $disabled type=\"text\" name=\"$name\" size=\"$size\" maxlength=\"$max\" value=\"$value\""
	    .($title ? " title='$title'" : '')
	    .">";

	if ($post_label != "")
		echo " " . $post_label;

	echo "</td>\n";
	$Ajax->addUpdate($name, $name, $value);
}

Dakujem Vam vopred vsetkym velmi pekne za pomoc :)))

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.222.–
Reklama
Reklama
Šťouchal0
Stálý člen
14. 7. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

Princip (základní algoritmus) by mohl být takovýto:

- uživatel zadá znak (či víc) a pošle se ajaxový požadavek na PHP server, například pomocí jQuery

- PHP script vyhodnotí požadavek a vygeneruje XML

- pomocí JS - jQuery třeba se zpracuje XML do podoby autocomplete našeptávače, (většinou nějaký ostylovaný seznam)

(http://aspdotnetpatterns.blogspot.com/…ith-key.html)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.191.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.31.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Dzejna
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 7. 2011   #4
-
0
-

#3 Curo
Diky :) hadam to poskladam :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.222.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
15. 7. 2011   #5
-
0
-

#2 Šťouchal
já ještě uvádím další zajímavý odkaz

http://bassistance.de/jquery-plugins/jquery-plugin-autocomplete/


#3 Curo
Velmi se mi líbí vyhledávání, které je u diskusí, bohužel ale v jquery nejsem moc sběhlý a tak mám dotaz zda nevíš o nějakém linku, kde by byl postup jak vytvořit podobné vyhledávání. díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.19.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
15. 7. 2011   #6
-
0
-

#5 Paja2
Které konkrétně myslíš? :-) Nebo resp., co nevíš jak udělat a rád bys?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
15. 7. 2011   #7
-
0
-

#6 Curo
Rád bych si také na svém webu vytvořil vyhledávání, tak že pokud uživatel bude psát do inputu  tak hned pod ním se mu budou zobrazovat témata, která odpovídají danému slovnímu výrazu - přěsně tak jak je u diskusí když se zobrazí nalezená následující vlákna:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.19.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
15. 7. 2011   #8
-
+2
-
Zajímavé

#7 Paja2
V rychlosti, než bude nějaký obsáhlejší text, tě můžu alespoň navést:

Po události onkeyup zavolat f-ci (JS), která se ajaxem dotáže na témata odpovídající hodnotě inputu, tedy něco jako:

function po_napsani(text)
{
	ajax(text, 'muj_div');
	return true;
}

...

<input type="text" onkeyup="po_napsani(this.value)" />

...

<div id="muj_div">
	// zde se zobrazí výsledky
</div>

F-ce ajax() se dotáže AJAXem na (třeba) PHP skript, který vrátí odpovídající výsledky (hledání nejlépe fulltextem nebo možno i pomocí LIKE nad databází apod.).

Je to pouze základ, je dobré ošetřovat to, že se neptáš serveru po napsání každého znaku, ale třeba jednou za nějaký interval nebo po třeba 500 ms pauze (nečinnosti pisatele), mezeře... Možností je hodně.

Jestli ti toto nic neříká, pak si můžeš počkat na článek a - nejlépe - jej navrhnout v sekci Články na přání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
15. 7. 2011   #9
-
0
-

#8 Curo
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.19.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
16. 7. 2011   #10
-
0
-

Na autocomplete se vyplati pouzivat jquery-ui. to je nadstavba nad jquery, je stale vyvjiena, jednoduse skinovatelne a naleznete tam i dalsi doplnky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.68.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Dzejna
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 7. 2011   #11
-
0
-

#10 hrach
Dakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.31.46.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý