Jednoduchý algoritmus v C -> předělání na C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jednoduchý algoritmus v C -> předělání na C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comJednoduchý algoritmus v C -> předělání na C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
19. 7. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych poradit s tímto jednoduchým algoritmem, četl jsem jednu knihu a zkoušel to překopat, ale nějak na to nemůžu přijít, připadalo mi, že by to C++ mělo zkousnout, protože mi to nepřišlo jiné než v C, ale vyhazuje mi to nějaké blbiny. Věřím, že je v tom prkotina . Mimochodem nezná někdo knihu s " algoritmy v C++ " ?

#include <iostream>

using namespace std;

/*kod byl napsany v knize, tak jak je pod touto linkou až do konce. Ja jsem přidal standardní hlavičku a ještě jsem si zadefinoval za koncem

int main()

{

cout <<hledej;

}

ale nepomohlo. Algoritmus má najít nejmenší prvek v poli, zkoušel jsem zadat hodnoty, aby to mělo z čeho vybrat, protože tak jak to je by to nemohlo najít nic, ale stejně se mi nepodařilo, díky za rady*/

int hledej(int p[],n)
{
int i,min,imin;
min= p[];
imin=0;
for(int i = 1;i < n;i++)
if(p[i] < min)
{
min=p[i];
imin=i;
}
return imin;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.143.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 7. 2011   #2
-
0
-

jen od oka tam vidim hromadu chyb..

cout <<hledej; // hledej == pointer na funkci hledej

min= p[]; // toto funguje?  radsi  min = *p; nebo  min = p[0];

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
19. 7. 2011   #3
-
0
-

Díky za chyby, ale stejně to nemůžu rozjet

1. chyba - jak mám tedy zavolat funkci, aby mi dala výsledek ?

2. min=p mi uteklo   

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.143.–
Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
19. 7. 2011   #4
-
0
-

ten kod jsem tady UPnul jak byl v té knize, takže je napsán v C, jen nevím jak ho předělat do C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.143.–
Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
19. 7. 2011   #5
-
0
-

#include <iostream>
#include <stdio.h> /*asi není potřeba*/

using namespace std;

int hledej(int p[],int n)
{
int imin= 0;
int min= p[0];

for(int i = 1;i < n;i++)
if(p[i] < min)
{
min=p[i];
imin=i;
}
return imin;
}
int main()
{
cout << hledej;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.143.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 7. 2011   #6
-
0
-

nejspis neco jako:

int pole[4] = { 34, 53, 5456, 3};

cout << hledej(pole, 4);

samozrejme se da pouzit konstanta misto 4, pripadne sizeof(pole)/sizeof(int) ale to nebude na 100% fungovat u dynamickeho pole... etc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
19. 7. 2011   #7
-
0
-

dík MOOOOOOOOC, konečně se mi to podařilo rozjet, tady je řešení :

#include <iostream>
#include <stdio.h>

using namespace std;

int hledej(int p[],int n)
{

int imin= 0;
int min= p[0];

for(int i = 1;i < n;i++)
if(p[i] < min)
{
min=p[i];
imin=i;
}
return imin;
}
int main()
{
int p[]={34,53,5456,3};
cout << hledej(p, 4) ;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.143.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý