Argumenty příkazového řádku – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Argumenty příkazového řádku – Java – Fórum – Programujte.comArgumenty příkazového řádku – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Draffix
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
21. 7. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, začínám se učit v Javě a narazil jsem na kapitolu argumenty příkazového řádku. Postupoval jsem jak je v knize napsáno a i když se stalo co se stát mělo, tak jsem princip moc nepochopil, nemluvě o mé neschopnosti předat data přes příkazový řádek z a do programu. Chtěl jsem se proto zeptat, zdali je tato kapitola vůbec užitečná, především pak pro nováčka. Osobně mi to moc nepřijde až tak důležité, ale možná se mýlím a proto se chci zeptat, zda se mám více věnovat této kapitole a snažit se ji plně porozumět, nebo mi stačí si říct, že to tak prostě funguje a hotovo. Předem díky. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.103.–
Reklama
Reklama
D-Fox0
Stálý člen
21. 7. 2011   #2
-
0
-

Urcite bych to nepreskakoval. Je to jedna ze nejzakladnejsich veci syntaxe kazdeho programovaciho jazyku.

Z toho ci jsi napsal ale neni poznat cemu presne nerozumis. Argumenty se v Jave predavaj jako pole Stringu v main metode. Nic sloziteho na tom neni.

Pokud program spoustis pres prikazovou radku, tak jen zadas parametry oddeleny mezerou. V IDE si to budes muset nekde naklikat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.71.–
Draffix
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
22. 7. 2011   #3
-
0
-

#2 D-Fox
Tak jsem si teď hrál s proměnným prostředím a vše konečně funguje. Nerozumím, nebo spíše nejde mi uložit a následně zobrazit ty parametry. Dělám v NetBeans, ale to v této souvislosti ho moc nepotřebuji. 

Mám tento jednoduchý kód:

public class Demo {

    /**
     * @param args the command line arguments
     */
    public static void main(String arg[]) {
       if (arg.length > 0)
       {
           for (int x = 0; x < arg.length; x++)
           {
               System.out.println(x + ". argument příkazového řádku: " + arg[x]);
           }
       }
       else
       {
           System.out.println("Na příkazovém řádku nebyly specifikovány žádné argumenty");
       }
    }
}

Kompilace je bez problémů. Když pak ale otevřu příkazový řádek, najedu do složky s programem (C:\Documents and Settings\User\Dokumenty\NetBeansProjects\Demo\build\classes) a zadám např. java Demo Adam tak mi to napíše: 0. argument příkazového řádku: Adam. Měl bych za to, že se to uložilo, jenže když pak zkouším znovu program, tak mi to vyhodí "Na příkazovém řádku nebyly specifikovány žádný argumenty". Kde je chyba? Nebo mám něco špatně?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.103.–
D-Fox0
Stálý člen
22. 7. 2011   #4
-
0
-

#3 Draffix
Ted nevim co myslis tim 'ulozilo'. Argumenty prikazoveho radku se nijak neukladaji. Pri opetovnem spusteni programu je musis znova podle potreby zadat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.71.–
Draffix
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
22. 7. 2011   #5
-
0
-

#4 D-Fox
Aha, já myslel že to funguje něco jako proměnná. Takže to nejspíše funguje správně. Díky moc. A ještě jedná otázka, kde se tyto parametry příkazového řádku využijí? Nebo spíše jak obecně v programu fungují? Trochu nechápu jejich význam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.103.–
D-Fox0
Stálý člen
22. 7. 2011   #6
-
+2
-
Zajímavé

#5 Draffix
No jako promenna to funguje. Ale neni to tak, ze by se jeji obsah zachovaval pri dalsim spusteni.

Urcite znas systemovy prikaz 'ping', ktery vetsinou spoustis napr:

ping nix.cz

... prikaz 'ping', argument 'nix.cz'. Nebo napr. jak si sam psal:

java Demo Adam

spoustis prikaz java, ktery zpracuje parametry Demo a Adam tak, ze spusti prelozenou java tridu Demo a preda ji parametr Adam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.71.–
Draffix
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
22. 7. 2011   #7
-
0
-

#6 D-Fox
Aha, teď už je mi to jasné. Fakt díky moc za vysvětlení. Měj se   

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.103.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

Podobná vlákna

C# zápis do příkazového řádku — založil Začátečník MEGA32

Argumenty ve funkci. — založil survik1

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý