Illegal start of expression – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Illegal start of expression – Java – Fórum – Programujte.comIllegal start of expression – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Draffix0
Duch
22. 7. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, opět bych měl jednu prosbu. Mám zatím prostý program, který bude pouze počítat kořeny kvadratické rovnice. Jsem teprve v plenkách jak v javě tak v programu, proto prosím o shovívavost. Mám tento kód:

public class Vypocet {
    public static void main(String[] args) {
        int hodnoty[]={3,-9,6};
        int vypocet;
        int diskriminant = vypocet(hodnoty);
        System.out.println("Dikriminant je " + diskriminant);
        int D = odmocnina(diskriminant);
        System.out.println("Odmocnina diskriminantu je " + D); 
    }
    static int vypocet(int cisla[])
    {
        return (cisla[1]*cisla[1]-4*cisla[0]*cisla[2]);
    }
    static int odmocnina(int diskriminant)
    {
        switch(diskriminant){
            case 9:
                diskriminant=9/3;
                break;
        }
    return;}
}

Když se ho snažím zkompilovat, napíše mi to chybu "Illegal start of expression". Závorky mám v pořádku. Nevím jak použít návratovou hodnotu, aby mi to proběhlo v pořádku. První metoda proběhne v pořádku, druhá (odmocnina) už ne. U té druhé metody bych chtěl převzít proměnnou diskriminant, kterou mi vytvořila první metoda, a trochu primitivně použít switch aby porovnal výsledek, v tomto případě vždy 9, a vydělil ho. Potom aby vzal výsledek (3) a v metodě main předal výsledek do proměnné D a následně to vypsal. Avšak u returnu mi to hlásí chybu a nevím jak dál. Celý den se snažím přijít na to, kde mám chybu, ale nic jsem nenašel. Hledal jsem i na googlu, ale o nic chytřejší nejsem. Ten samý problém mi nastal když jsem se pokusil o podobnou metodu, ale s výběrovým příkazem if:

 static int rozhodnuti(int diskriminant)
    {
        if (diskriminant<0)
            {
                System.out.prinln("Vyšlo komplexní číslo");
            }
    return;}
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.103.–
Učit se, učit se, učit se... V. I. Lenin
D-Fox0
Stálý člen
22. 7. 2011   #2
-
0
-

U tve metody 'odmocnina' musis vratit hodnotu int... ty pouzivas jen samotnej 'return'. Ten slouzi jen pro metody bez navratove hodnoty (void). Pokud napises misto samotnyho 'return' 'return odmocnina', tak by to melo fungovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.71.–
Draffix0
Duch
23. 7. 2011   #3
-
0
-

#2 D-Fox
Vložil jsem tam return odmocnina; a napsalo mi to chybu "cannot find symbol. Symbol: variable odmocnina." Výslednou hodnotu chci "uložit" do metody, která mi to následně předá do proměnné D, tak proč to po mě chce proměnnou odmocnina, která není vůbec potřebná? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.103.–
Učit se, učit se, učit se... V. I. Lenin
Řešení
m->29+6
Super člen
23. 7. 2011   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

D-Fox myslel zrejme

return diskriminant;

 ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
Draffix0
Duch
23. 7. 2011   #5
-
0
-

#4 m->29
Tak už to funguje! Fakt díky moc, celkem mi to vrtalo hlavou proč to nefunguje. Zvláštní je, že i když sem to zkoušel na jiném pc kde je NB 7 tak mi to nešlo, a na druhém, kde mám NB 6.9.1 to jede bez problémů... Ale co jsem slyšel NB občas haprují. Nicméně ještě jednou díky   

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.29.102.–
Učit se, učit se, učit se... V. I. Lenin
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Microsoft expression blend — založil domitea

MS Expression Blend - přechody — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý