Nacitanie xml ktore je ako URL – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nacitanie xml ktore je ako URL – PHP – Fórum – Programujte.comNacitanie xml ktore je ako URL – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
vlado09910
Návštěvník
23. 7. 2011   #1
-
0
-

Ahojte, potrebujem nacitat cas vytvorenia videa na youtube. K tej informacii sa viem dostat cez https://gdata.youtube.com/…deos/IDVIDEA?v=2 kde si zadam IDVIDEA napr. fT7rCWZvsD8 (z adresy videa, teda napr: https://gdata.youtube.com/…/fT7rCWZvsD8?v=2) a nasledne sa mi v prehliadaci zobrazi struktura xml suboru ( opera vyhadze tie tagy - ponecha len obsah, ale cez chrome vidim celu strukturu xml), kde su uz tagy UPDATED alebo published. ako sa ale da spacovat? Cez DOM alebo Simplexml to neviem nacitat.. Dakujem za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
m->29+6
Super člen
23. 7. 2011   #2
-
0
-

Musel som zapnúť  openssl kvôli https, ale inak by to nemal byť problém:

$entry = simplexml_load_file('https://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/fT7rCWZvsD8?v=2');
$updated = (string)$entry->updated;
$published = (string)$entry->published;

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
vlado09910
Návštěvník
23. 7. 2011   #3
-
0
-

#2 m->29
SUPER, FUNGUJE, TO :-) To nacitanie som robil rovnakou metodou ale nasledne som volal: $nodes = $x->xpath("//updated"); a to mi nevracalo ziaden uzol... diiik 

PS. ale preco to nefunguje na servri? Slape to na localhoste, ale ked to skopirujem na server www.php5.sk (a upravim https na http) tak to nezabere.. ale nenapise ani chybovu hlášku... čím to je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
m->29+6
Super člen
23. 7. 2011   #4
-
0
-

No to neviem, prečo. Skús nastaviť error_reporting na E_ALL | E_STRICT a display_errors na true. Prípadne pozrieť do zdrojáku, či sa chyba niekam neskryla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
vlado09910
Návštěvník
23. 7. 2011   #5
-
0
-

#4 m->29
zapol som to a :

Warning: simplexml_load_file(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /www/sites/1/site241/public_html/f_share/index.php on line 11 Warning: simplexml_load_file(http://gdata.youtube.com/…/fT7rCWZvsD8?v=2): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /www/sites/1/site241/public_html/f_share/index.php on line 11 Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/fT7rCWZvsD8?v=2" in /www/sites/1/site241/public_html/f_share/index.php on line 11 Notice: Trying to get property of non-object in /www/sites/1/site241/public_html/f_share/index.php on line 12 Notice: Trying to get property of non-object in /www/sites/1/site241/public_html/f_share/index.php on line 13

Da sa ten wrapper zapnut na strane klienta? Asi nie kedze je to runtime configurovanie... tak nic.. Ale kazdopadne dik..

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
m->29+6
Super člen
23. 7. 2011   #6
-
0
-

To sa asi dá zapnúť len zo strany správcu. Ale môžeš to XML stiahnuť inou cestou a potom použiť simplexml_load_string() namiesto simplexml_load_file().

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
vetti
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
19. 10. 2011   #7
-
0
-

#2 m->29
skús to cez otvorený protokol (http).

allow_url_fopen ti môže povoliť len správca, ale skús fintu (ak je to tiež povolené):

v adresári, kde máš skript vytvor (ak tam nie je) súbor php.ini a doň vlož allow_url_fopen = On

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.141.–
CZechBoY+4
Věrný člen
19. 10. 2011   #8
-
0
-

otevři to přes Curl ;)
takhle jsem tahal data ze ShoutCast serveru na rádio :)

<?php
$url='https://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/fT7rCWZvsD8?v=2';
// create a new cURL resource
$ch = curl_init();

// set URL and other appropriate options
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,$url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1);

// grab URL and pass it to the browser
$exec=curl_exec($ch);
echo $exec; 

// close cURL resource, and free up system resources
curl_close($ch);
?>

při tomhle ukázkovým kodu z PHP.net mi to stejně nefunguje a hází to nějakej error ze strany Googlu :(
zkus si pohrát s HTTP nastavením toho požadavku

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý