Ako na menu – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako na menu – CSS – Fórum – Programujte.comAko na menu – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lux0
Newbie
23. 7. 2011   #1
-
0
-

Spravne:

Nespravne:

Ahojte.

Neviem si poradit s menu, ako dosiahnut, aby aktivna polozka, nemala v pravo border.

Vedel by niekto prosim poradit ako na to?

este prikladam css ako to mam teraz:



ul.menu_menu {margin:0; padding:0}

ul.menu_menu li {background:url(../images/menu_separator.png) 0 50% no-repeat;  margin:0 0 0 10px; height:34px; display:block; float:left; list-style-type:none}

ul.menu_menu li a {text-transform:uppercase; text-decoration:none; padding:10px 17.2px 10px 17.2px; font-size:14px; color:#a7669c; display:block}

ul.menu_menu li a:hover, ul.menu_menu li#current {background:url(../images/button_menu.png) repeat-x; color:#fff; display:block}

ul.menu_menu li#current a {color:#fff}

ul.menu_menu li.item1 {margin-left:0; background:none}

ul.menu_menu li:active {background:none}

Diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.196.26.–
Reklama
Reklama
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
23. 7. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Lux
Na první pohled lze říct že za to asi může marginul.menu_menu li. Zkus ho nastavit na 0.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.31.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
Lux0
Newbie
23. 7. 2011   #3
-
0
-

ahoj,

viem ale to problem nevyriesi, a tiez nie su medzery potom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.196.26.–
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
23. 7. 2011   #4
-
0
-

Ty oddělovače |, co to je zač, jak jsou řešeny, to je máš vložený jako znaky do zdrojáku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.31.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
Lux0
Newbie
24. 7. 2011   #5
-
0
-

#4 Bryant

nene, to je obrazok:

ul.menu_menu li {background:url(../images/menu_separator.png) 0 50% no-repeat;

Este ma napadlo mozno by to slo cez jQuery, ze kazda nasledujuca li za aktivnou polozkou by dostala nejaku triedu, ktoru by jQuery vygeneroval pri document.ready... a potom pri aktivnej polozke by sa ten styl odobral ... hm.. premyslam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.196.26.–
m->29+6
Super člen
24. 7. 2011   #6
-
+1
-
Zajímavé

A čo ti bráni nastaviť

ul.menu_menu li:hover {
  background:none;
}

 aby si to skryl?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
Lux0
Newbie
24. 7. 2011   #7
-
0
-

#6 m->29

to nepomoze, aj keby ano, tak ja to potrebujem na activnu li a nie len hover...

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.196.26.–
Řešení
m->29+6
Super člen
24. 7. 2011   #8
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Aha, až teraz som si všimol, že tie obrázky majú až nasledujúce elementy. Prečo tie obrázky nedáš aktuálnemu elementu li? A vlastne prečo je to obrázok? To ti nestačí len border?

No ale tak k problému: ak to chceš na aktívny element tak takto to nepôjde?

ul.menu_menu li:active+li {
  background:none
}

Prípadne ak je aktívny element li#current tak 

ul.menu_menu li#current+li {
  background:none
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
Lux0
Newbie
24. 7. 2011   #9
-
0
-

#8 m->29

super! funguje to, fakt diky. 

taku vlastnost +li vidim prvy krat, aku to ma podporu v browseroch?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.196.26.–
m->29+6
Super člen
24. 7. 2011   #10
-
0
-

S podporou by nemal byť problém. Okrem IE6 to funguje všade. V IE6 by si mohol použiť behavior, alebo nejaký skript.

PS: Keď už si označil svoj príspevok, ako ten s riešením, tak si tam to riešenie mohol aspoň dopísať 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
Lux0
Newbie
24. 7. 2011   #11
-
0
-

#10 m->29
hele ja som si myslel ze to je na oznacenie vlakna ako "vyriesene"... a nejde mi to teraz dat prec..

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.196.26.–
Bryant
~ Moderátor
0
Stálý člen
24. 7. 2011   #12
-
0
-

#10 m->29

Označil jsem tvůj příspěvek jako řešení.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.31.–
„Bez činu zůstává i nejkrásnější myšlenka bezcennou.“
— Móhandás Karamčand Gándhí
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý