PHP mi nevypisuje hodnotu uloženou v MySQL – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP mi nevypisuje hodnotu uloženou v MySQL – PHP – Fórum – Programujte.comPHP mi nevypisuje hodnotu uloženou v MySQL – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Šimon Rácz
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
23. 7. 2011   #1
-
+1
-
Zajímavé

Ahoj,

Můžete mi někdo vysvětlit proč my PHP nevypisuje hodnotu z MySQL? Tady je kód:

<?php
require_once dirname(__FILE__)."/config.php";

if (!session_is_registered("jmeno"))
    session_register("jmeno");

if (!session_is_registered("heslo"))
    session_register("heslo");
   
if (!session_is_registered("prava"))
    session_register("prava");

if (isset($_POST['submit'])) {

    $select = mysql_query("SELECT `jmeno`,`heslo`,`prava` FROM `uzivatele` WHERE `jmeno`='".addslashes($_POST['jmeno'])."' AND `heslo`='".md5(trim($_POST['heslo']))."'") or die (mysql_error());
    $udaje = mysql_fetch_assoc($select);

    if (mysql_num_rows($select)==1) { # pokud je zadano platne jmeno a heslo
        session_regenerate_id(); # osetreni session stealing
        $_SESSION['jmeno'] = $_POST['jmeno']; # nastavime sessiony
        $_SESSION['heslo'] = md5($_POST['heslo']);
        $_SESSION['prava'] = $udaje['prava'];
        header("Location: ./login/");
    } else { # pokud je neco spatne, zasleme chybovy kod
        header("Location: ./index.php?code401", 401);
    }
   
}

if (isset($_GET['logout'])) { # odhlasime se
    unset($_SESSION['jmeno']);
    unset($_SESSION['heslo']);
    unset($_SESSION['prava']);
    session_destroy();
}

isset($_GET['code']) && $_GET['code401'] ? # pouze titulek
   $title = "Špatné jméno nebo heslo (Chyba 401)" :
   $title = "Přihlášení";
?>

a potom:

<div class="middle_box_title"></div>
   <p class="middle_text">Přihlášen/a: <b><?php echo $_SESSION['jmeno'] ?></b></p>
   <p class="middle_text">Ročník: <b><?php echo $_SESSION['trida'] ?></b></p>
   <p class="middle_text"><a rel="nofollow" href="../index.php?logout">Odhlásit</a></p>
</div>

Nevypisuje se mi proměnná $_SESSION['trida'].Když misto <?php echo $_SESSION['trida'] ?> napisu <?php echo $_SESSION['prava'] ?> tak to funguje. Poradte nekdo prosím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 7. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

Protože do $_SESSION['trida'] nic nevkladas :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Šimon Rácz
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
23. 7. 2011   #3
-
+1
-
Zajímavé


#2 z_moravec
A jak to mam teda udělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 7. 2011   #4
-
+1
-
Zajímavé

   

$select = mysql_query("SELECT `jmeno`,`heslo`,`prava`, `trida` FROM `uzivatele` WHERE `jmeno`='".addslashes($_POST['jmeno'])."' AND `heslo`='".md5(trim($_POST['heslo']))."'") or die (mysql_error());
    $udaje = mysql_fetch_assoc($select);

...

$_SESSION['trida'] = $udaje['trida'];

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Šimon Rácz
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
23. 7. 2011   #5
-
+1
-
Zajímavé

Pořád nic 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
Šimon Rácz
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
23. 7. 2011   #6
-
+1
-
Zajímavé

V MySQL mam u trida toto:

Sloupec: trida

Typ: INT

Délka/Množina: 7
Výchozí : 1
Porovnávání 
Vlastnosti 
Nulový 
AUTO_INCREMENT 
Komentáře

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
Šimon Rácz
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
23. 7. 2011   #7
-
+1
-
Zajímavé

mozna mam chybu v MySQL

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 7. 2011   #8
-
+1
-
Zajímavé

A je v tom sloupci nějaká hodnota?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Šimon Rácz
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
23. 7. 2011   #9
-
+1
-
Zajímavé

jo hodnota 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 7. 2011   #10
-
+1
-
Zajímavé

BTW: Je ti jasné, že se před každým pokusem musíš odhlásit a znovu přihlásit? Pokud jen refreshujes tu stránku, tak je jasné, proč se ti ta třída nevypisuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Šimon Rácz
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
23. 7. 2011   #11
-
+1
-
Zajímavé

to je jasny

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
Šimon Rácz
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
23. 7. 2011   #12
-
+1
-
Zajímavé

porad se nic nevypisuje

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
Šimon Rácz
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
23. 7. 2011   #13
-
+1
-
Zajímavé

nemam tam nahore napsat jeste

if (!session_is_registered("trida"))
    session_register("trida");

???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
23. 7. 2011   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
23. 7. 2011   #15
-
0
-

Berte to jako tento příklad: (přeci jen je to hra na motivy Bradavic)

Mám nějaké jméno, mám nějaká práva a chodím do nějaké třídy.( ve škole)

Jak bych měl udělat ten sloupec 'trida'?

Teď to mam takhle:

Sloupec: trida

Typ: INT

Délka/Množina: 7
Výchozí : 1
Porovnávání 
Vlastnosti 
Nulový 
AUTO_INCREMENT 
Komentáře

Napiště prosím jak bych to měl udělat aby se mi to vypsalo

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 7. 2011   #16
-
+1
-
Zajímavé

Dej sem strukturu celé tabulky, ideálně i s daty. Stačí SQL kód, který ti vyhodí PMA.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
James Carwell
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
23. 7. 2011   #17
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 7. 2011   #18
-
+1
-
Zajímavé

Takhle to vypadá OK. Dej sem pro jistotu i ten nový (upravený) php kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
23. 7. 2011   #19
-
0
-

   

<!-- toto je stránka s přihlašováním -->
<?php 
require_once dirname(__FILE__)."/config.php";

if (!session_is_registered("jmeno"))
    session_register("jmeno");

if (!session_is_registered("heslo"))
    session_register("heslo");
    
if (!session_is_registered("prava"))
    session_register("prava");

if (!session_is_registered("trida"))
    session_register("trida");    

if (isset($_POST['submit'])) {

    $select = mysql_query("SELECT `jmeno`,`heslo`,`prava`, `trida` FROM `uzivatele` WHERE `jmeno`='".addslashes($_POST['jmeno'])."' AND `heslo`='".md5(trim($_POST['heslo']))."'") or die (mysql_error());
    $udaje = mysql_fetch_assoc($select);

    if (mysql_num_rows($select)==1) { # pokud je zadano platne jmeno a heslo
        session_regenerate_id(); # osetreni session stealing
        $_SESSION['jmeno'] = $_POST['jmeno']; # nastavime sessiony
        $_SESSION['heslo'] = md5($_POST['heslo']);
        $_SESSION['prava'] = $udaje['prava'];
        $_SESSION['trida'] = $udaje['trida']; 
        header("Location: ./login/");
    } else { # pokud je neco spatne, zasleme chybovy kod
        header("Location: ./index.php?code401", 401);
    } 
    
}

if (isset($_GET['logout'])) { # odhlasime se
    unset($_SESSION['jmeno']);
    unset($_SESSION['heslo']);
    unset($_SESSION['prava']);
    session_destroy();
}

isset($_GET['code']) && $_GET['code401'] ? # pouze titulek
   $title = "Špatné jméno nebo heslo (Chyba 401)" :
   $title = "Přihlášení";
?>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://awer.webnode.cz/wysiwyg/system.style.css" media="screen,handheld,projection" />
			<title>Hogwarts - Můj Pokoj</title>
		<meta name="robots" content="index, follow" />
		<meta name="googlebot" content="index, follow" />

		<script type="text/javascript" src="http://static-cdn3.webnode.com/_system/skins/v4/50000042/js/functions.js"></script>
		<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://static-cdn4.webnode.com/_system/skins/v4/50000042/css/style.css" media="screen,handheld,projection" />
		<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://static-cdn1.webnode.com/_system/skins/v4/50000042/css/print.css" media="print" />
	
					<script type="text/javascript">
					/* <![CDATA[ */
						
						if (typeof(RS_CFG) == 'undefined') RS_CFG = new Array();
						RS_CFG['staticServers'] = new Array('http://static-cdn1.webnode.com/', 'http://static-cdn2.webnode.com/', 'http://static-cdn3.webnode.com/', 'http://static-cdn4.webnode.com/');
						RS_CFG['skin']    	= 'default';
						if (!RS_CFG['labels']) RS_CFG['labels'] = new Array();
						RS_CFG['systemName'] = 'Webnode';
					/* ]]> */
					</script><style type="text/css">/* <![CDATA[ */#in162g71f1 {position: absolute;font-size: 13px !important;font-family: "Arial", helvetica, sans-serif !important;white-space: nowrap;z-index: 2147483647;}#d0at7qsh {position: relative;top: -14px;}* html #d0at7qsh { top: -11px; }#d0at7qsh a { text-decoration: none !important; }#d0at7qsh a:hover { text-decoration: underline !important; }#d3t37dgd {z-index: 2147483647;display: inline-block !important;font-size: 16px;padding: 7px 59px 9px 59px;background: transparent url(http://static-cdn1.webnode.com/…odeHover.png) top left no-repeat;height: 18px;cursor: pointer;}* html #d3t37dgd { height: 36px; }#d3t37dgd:hover { background: url(http://static-cdn1.webnode.com/…nWebnode.png) top left no-repeat; }#aee6ee9e28c { display: none; }#e7igs54ba62 {z-index: 3000;text-align: left !important;position: absolute;height: 88px;font-size: 13px !important;color: #ffffff !important;font-family: "Arial", helvetica, sans-serif; !importantoverflow: hidden;cursor: pointer;}#db15idgg2 {padding-right: 11px;padding-right: 11px;float: right;height: 60px;padding-top: 18px;background: url(http://static-cdn1.webnode.com/…erBubble.png) top right no-repeat;}#dqe6dd684h {float: left;width: 18px;height: 78px;background: url(http://static-cdn1.webnode.com/…erBubble.png) top left no-repeat;}#dbd628e71 {color: #36322D !important;text-decoration: none !important;font-weight: bold !important;float: right;height: 31px;position: absolute;top: 19px;right: 15px;cursor: pointer;}#h9jmedg8ice03 { float: right; padding-right: 27px; display: block; line-height: 31px; height: 31px; background: url(http://static-cdn1.webnode.com/…erButton.png) top right no-repeat; white-space: nowrap; }#catbpiurn { position: relative; left: 1px; float: left; display: block; width: 15px; height: 31px; background: url(http://static-cdn1.webnode.com/…erButton.png) top left no-repeat; }#dbd628e71:hover { color: #36322D !important; text-decoration: none !important; }#dbd628e71:hover #h9jmedg8ice03 { background: url(http://static-cdn1.webnode.com/…tonHover.png) top right no-repeat; }#dbd628e71:hover #catbpiurn { background: url(http://static-cdn1.webnode.com/…tonHover.png) top left no-repeat; }* html #d3t37dgd { filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='http://static-cdn1.webnode.com/img/footer/footerButtonWebnode.png'); background: transparent; }* html #d3t37dgd:hover { filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='http://static-cdn1.webnode.com/img/footer/footerButtonWebnodeHover.png'); background: transparent; }* html #db15idgg2 { height: 78px; background-image: url(http://static-cdn1.webnode.com/…ubbleIE6.png);  }* html #dqe6dd684h { background-image: url(http://static-cdn1.webnode.com/…ubbleIE6.png);  }* html #h9jmedg8ice03 { background-image: url(http://static-cdn1.webnode.com/…uttonIE6.png); }* html #catbpiurn { background-image: url(http://static-cdn1.webnode.com/…uttonIE6.png); }* html #dbd628e71:hover #rbcGrSigTryButtonRight { background-image: url(http://static-cdn1.webnode.com/…HoverIE6.png);  }* html #dbd628e71:hover #rbcGrSigTryButtonLeft { background-image: url(http://static-cdn1.webnode.com/…HoverIE6.png);  }/* ]]> */</style><script type="text/javascript" src="http://static-cdn2.webnode.com/_system/client/js/compressed/frontend.package.1-2-52.js"></script></head>

<body>
	<div id="pageFrame">

		<div id="pageTopSpacer"><!-- indent-top --></div>

		<!-- TOP BLOCK -->
		<div id="topBlock">

			<h2 id="logo"><span><span id="rbcSystemIdentifierLogo">     </span></span></h2>			<script type="text/javascript"> /* <![CDATA[ */ logoCentering(); /* ]]> */ </script>

			<h3 id="topMotto"><span id="rbcCompanySlogan" class="rbcNoStyleSpan"></span></h3>

			<div id="illustration">
				<div class="imgCropper"><img src="http://files.awer.webnode.cz/200000005-54c0256b45/50000000.png" width="860" height="160" alt="" /></div>
				<span class="arcTop"><!-- / --></span>
			</div>

			<hr class="hidden" />

				<script type="text/javascript">
					/* <![CDATA[ */
						RubicusFrontendIns.addAbsoluteHeaderBlockId('topMenu');
					/* ]]> */
				</script>

			<!-- TOP MENU -->

			<div id="topMenu">                                    


<ul class="menu">
	<li><a href="../../novinky/">Novinky</a></li>
	<li><a href="../../reg/">Registrace</a></li>
	<li><a href="">Přihlásit</a></li>
	<li><a href="../../o-nas/">O nás</a></li>

	<li class="last"><a href="../../sovinec/index.php">Sovinec</a></li>
</ul>			

				<span><!-- masque --></span>

			</div> <!-- /id="topMenu" -->
			<!-- / TOP MENU -->

		</div> <!-- /id="topBlock" -->
		<!-- / TOP BLOCK -->

		<hr class="hidden" />

		<!-- NAVIGATOR -->
		<div id="middleBar">
			<div id="pageNavigator" class="rbcContentBlock" style="display: none;"></div>            <div id="languageSelect"></div>			
            <div class="cleaner"><!-- / --></div>
		</div> <!-- /id="middleBar" -->
		<!-- / NAVIGATOR -->

		<!-- MAIN CONTAINER -->
		<div id="mainContainer">

			<div class="colSplit">

				<!-- RIGHT ZONE ~ MAIN -->
				<div class="colB toRgt mainZone">




					<!-- WYSIWYG -->
					<div class="box wysiwyg">
						<div class="contOut">
							<div class="contIn">

								<div class="wsw">
									<!-- WSW -->
		<h2>Přihlášení</h2>


					<div class="middle_box_title"></div>
					<p class="middle_text">Přihlášen/a: <b><?php echo $_SESSION['jmeno'] ?></b></p>
										<p class="middle_text">Ročník: <b><?php echo $_SESSION['trida'] ?></b></p>
					<p class="middle_text">Galeonů: <b> 50</b></p>
					<p class="middle_text">Energie:<b> 100%</b></p>
                   <p class="middle_text"><a href="../index.php?logout">Odhlásit</a></p>
</body>
</html>
	<!-- / WSW -->
								</div> <!-- /class="wsw" -->

								<div class="cleaner"><!-- /FLOAT CLEANER --></div>

							</div> <!-- /class="contIn" -->

						</div> <!-- /class="contOut" -->
					</div> <!-- /class="box wysiwyg" -->
					<!-- / WYSIWYG -->


					<hr class="hidden" />


		
				</div> <!-- /class="colB toRgt mainZone" -->

				<!-- / RIGHT ZONE ~ MAIN -->

				<!-- LEFT ZONE -->
				<div class="colD toLft">



				</div> <!-- /class="colD toLft" -->
				<!-- / LEFT ZONE -->
<a href="majetek.php">Majetek</a><br>
<a href="poznamky.php">Poznámky</a>

				<div class="cleaner"><!-- /FLOAT CLEANER --></div>

			</div> <!-- /class="colSplit" -->

			<!-- SIDEBAR -->

			<div class="colD sidebar">

			




					<!-- CONTACT -->
					<div class="box contact">
						<div class="contOut">
							<div class="contIn">

								<h2 class="boxHeading">Místa</h2>

		

								<address>

									<strong class="contactName"></strong>
									

									<br class="hidden" />

									<span class="address">
										<span class="text">
<a href="./bradavice/">Bradavice</a><br>
<a href="./prasinky/">Prasinky</a><br>
<a href="./pricna/">Příčná ulice</a><br>
<a href="./obrtla/">Obrtlá ulice</a><br>
<a href="./mung/">U svatého munga</a><br>
<a href="./azkaban/">Azkaban</a>
										</span>

										<span class="cleaner"><!-- --></span>
									</span> <!-- /class="address" -->

	
									

									<br class="hidden" />

									<span class="email">
										<span class="text">
											
										</span>

									</span> <!-- /class="email" -->

	
									

									<br class="hidden" />

									<span class="phone">
										<span class="text">

										</span>
										<span class="cleaner"><!-- --></span>

									</span> <!-- /class="phone" -->

	
								</address>

		

								<div class="cleaner"><!-- /FLOAT CLEANER --></div>

							</div> <!-- /class="contIn" -->
						</div> <!-- /class="contOut" -->
					</div> <!-- /class="box contact" -->

					<!-- / CONTACT -->


					<hr class="hidden" />


					



				<span class="arcTop"><!-- / --></span>
			</div> <!-- /class="colD sidebar" -->
			<!-- / SIDEBAR -->

			<div class="cleaner"><!-- /FLOAT CLEANER --></div>

		</div> <!-- /id="mainContainer" -->
		<!-- / MAIN CONTAINER -->

	
		<!-- / FULLTEXT SEARCH BOX -->

		<hr class="hidden" />

		
		</div> <!-- /id="topSearch" -->
		<!-- / FULLTEXT SEARCH BOX -->

		<hr class="hidden" />

		<!-- FOOTER -->
		<div id="footerBlock">
			<div id="footerTop">

				<ul id="footerTopRgt">
					<li class="sitemap"><a href="/sitemap/" title="Přejít na mapu stránek.">Mapa stránek</a></li>
					<li class="rss"><a href="/rss/" title="RSS kanály">RSS</a></li>

					<li class="print"><a href="javascript:window.print();" title="Vytisknout stránku">Tisk</a></li>
				</ul>

				<p id="footerTopLft"><span id="rbcFooterText" class="rbcNoStyleSpan">© 2011 Všechna práva vyhrazena.</span></p>
				</body>
</body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
23. 7. 2011   #20
-
+1
-
Zajímavé

Do odhlášení přidej zrušení $_SESSION['trida'], to by mohl být ten problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
23. 7. 2011   #21
-
0
-

Tak jsem to zkusil ale pořád to nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
24. 7. 2011   #22
-
+1
-
Zajímavé

#21 James Carwell
a když si vytiskneš pole z mysql tak se položka třída zobrazí v pořádku ?

print_r($udaje);

dále pak pro odhlášení stačí vložit

session_destroy();

a nemusíš používat unset. session_destroy ti totiž zničí všechny session

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.19.–
Lukasas0
Newbie
24. 7. 2011   #23
-
+1
-
Zajímavé

Zdravím,

skus změňit jména sloupců na jejich index

místo:

        $_SESSION['jmeno'] = $_POST['jmeno']; # nastavime sessiony
        $_SESSION['heslo'] = md5($_POST['heslo']);
        $_SESSION['prava'] = $udaje['prava'];
        $_SESSION['trida'] = $udaje['trida'];

toto:

        $_SESSION['jmeno'] = $_POST['jmeno']; # nastavime sessiony
        $_SESSION['heslo'] = md5($_POST['heslo']);
        $_SESSION['prava'] = $udaje['2'];
        $_SESSION['trida'] = $udaje['3'];

a nechtělo by to ještě někam (uplně na začátek) napsat Session_Start(); ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.20.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
24. 7. 2011   #24
-
+1
-
Zajímavé

#23 Lukasas
Tím pádem by musel použít mysql_fetch_array místo mysql_fetch_assoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.19.–
24. 7. 2011   #25
-
0
-

#22 Paja2
Pořád nefunguje

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
24. 7. 2011   #26
-
0
-

#23 Lukasas
a tohle taky ne

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
24. 7. 2011   #27
-
+1
-
Zajímavé

#26 James Carwell
a v tom poli se ti zobrazí trida ?

print_R($udaje);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.19.–
24. 7. 2011   #28
-
0
-

ne

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
24. 7. 2011   #29
-
0
-

a nemá tam být:

<?print_R($udaje['trida'];?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
24. 7. 2011   #30
-
0
-

#29 James Carwell
Chyba tedy bude někde na straně sql. Máš ve sloupecku trida ulozenou nejakou hodnotu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.19.–
24. 7. 2011   #31
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
24. 7. 2011   #32
-
0
-

je tam ta tabulka 'uzivatele' i s daty

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 7. 2011   #33
-
0
-

Chyba bude určitě na straně sql, protože podle #29 James Carwell není číslo třídy obsaženo v odpovědi db.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
24. 7. 2011   #34
-
0
-

#33 z_moravec
Promiňte, ale teď jsem to nepochopil 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
24. 7. 2011   #35
-
0
-

Pokud ti tento příkaz:

print_R($udaje);

tu třídu nevypíše, tak bude chyba už na straně dotazu na databázi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
24. 7. 2011   #36
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
24. 7. 2011   #37
-
0
-

Dobře tak se kdyžtak koukněte na tu tabulku 'uzivatele'.

Kdyby ta chyba byla viditelná v tom co předkládáš tak by ti už dávno někdo poradil řešení. Já jsem ti nabízel pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.19.–
24. 7. 2011   #38
-
+1
-
Zajímavé

Tak co mám tedy udělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
24. 7. 2011   #39
-
0
-

#38 James Carwell
A co ti zobrazí phpmyadmin když do něj vložíš sql dotaz ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.19.–
25. 7. 2011   #40
-
+1
-
Zajímavé

Už je to dobry. Funguje vse.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.147.–
PHP je pro mě španělská vesnice.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
25. 7. 2011   #41
-
0
-

#40 James Carwell
Kod jsem upravil následovně

    $_SESSION['jmeno'] = $udaje['jmeno'];
        $_SESSION['heslo'] = md5($_POST['heslo']);
        $_SESSION['prava'] = $udaje['prava'];
        $_SESSION['trida'] = $udaje['trida'];
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.19.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

Podobná vlákna

Php a mysql — založil janik366

Php+mysql — založil bernie

MySQL + PHP — založil Václav Žitek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý