Dvojkova sustava – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dvojkova sustava – C / C++ – Fórum – Programujte.comDvojkova sustava – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
duro290
Duch
23. 7. 2011   #1
-
0
-

Caute,podla serialu tu na webe sa snazim trosku sa nausit c++

Takze sa nehnevajte za hlupu otazku,som novacik:)

chcel som spravit program ktory by z desatinneho cisla spravil cislo v dvojkovej sustave,ale konecny vypis mi blbne,stale mi tam dava pred to dvojkove cislo nejake podivne cisla.

Mohli by ste mi s tym pomoct,neviem co s tym a stve ma to.Dakujem

#include <iostream>
using namespace std;
using std::cout;

int main()
{
    int cislo;                                  //vstupne zadane cislo
    int zvysok;                                 //zvysok po modulo deleni 
    int temp;                                  //premenna na uchovanie cisla na celociselne delenie
        int i=0;
    int pole[100];
    cout<<"zadajte cislo od ktoreho chcete zistit jeho zapis v dvojkovej sustave : ";
    cin>>cislo;

       
    do
    {
    temp=cislo/2;
    zvysok=cislo%2;
    cislo=temp;
    pole[i]=zvysok;                           //nacitanie do pola
    i=i+1;
   
    }while(cislo!=0);
    int pocet=i;
  
   do                                          //vypis
   {
        cout<<pole[pocet];
        pocet=pocet-1;
   }while(pocet > -1);  
        
    system("pause");
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.110.186.–
Reklama
Reklama
wolf
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
23. 7. 2011   #2
-
0
-

#1 duro29
jak vypisujes pole tak tam musi byt pocet - 1 nebot pole je od nuly

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.99.180.–
duro290
Duch
23. 7. 2011   #3
-
0
-

a keby som chcel vypisat pole odzadu?

teda napriklad pole bude mat 3 hodnoty a najskor by som chcel vypisat tretiu,druhu,prvu....to som aj chcel spravit

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.110.186.–
gull
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
23. 7. 2011   #4
-
0
-

tak to bude pole[2], pole[1], pole[0]

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.249.–
KIIV+42
God of flame
23. 7. 2011   #5
-
0
-

ja to vetsinou resim tak ze zapisuju do pole od konce a pak to vypisu klasicky pomoci pointeru na misto, kam sem zapisoval naposledy (jen si nesmis prepsat ukoncovaci '\0')

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Podobná vlákna

C++ dvojková sústava.... — založil Mega.Lama

šestnástková sústava — založil dicer

Tetrálna sústava — založil moondust

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý