Programování v C, která kniha...? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programování v C, která kniha...? – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgramování v C, která kniha...? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Duch
24. 11. 2006   #1
-
0
-

Mohl by mi pros?m n?kdo doporu?it n?jakou knihu o "?ist?m" C?ku, a pop?. napsat jak? sn? m? zku?enosti. Rozhoduju se mezi Programov?n? v jazyce C viz. http://knihy.cpress.cz/Pocitac/Book.asp?ID=1839 a U??me se programovat v jazyce C viz. http://knihy.cpress.cz/Pocitac/Book.asp?ID=537, ale jestli?e existuje n?jak? jin? lep?? kniha m??ete mi napsat jak?. Zaj?malo by m? co si mysl?te o programov?n? v "?ist?m" C?ku m? vůbec je?t? smysl u?it se tento jazyk, nem?m se rad?ji pohl?dnout po jin?m jazyce...P?edem d?k za odpov?d.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
24. 11. 2006   #2
-
0
-

takze K&R (prvni odkaz) najdes ve slovestine knizku na warez scene, celkem zajimava ale nejl sem podle ni

ja jel podle Ucebnice jazyka C - Pavel Herout (taktez koluje na warez scene)
i kdyz musim uznat ze je na zacatecnika dost slozita....
doporucuju kombinovat (a vlastne jakoukoliv knihu kominovat) s tutorialy na webu:
http://www.builder.cz/serial3.html

jazyk C je urcite dobra cesta jak zacit, samozrejme nema budopucnost nepise se v nem (maximalne na vejsce ale to je kvuli uceni)
je to jako naucit se jezdit v drabantu a pak presedlas na c++ ;)
protoze c++ je dost narocny kdyz neumis C ;)

skoda ze se nezname ted zacinam prvaky ucit Cecko na krouzku :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
janc1
~ Anonymní uživatel
98 příspěvků
24. 11. 2006   #3
-
0
-

Ucebnice jazyka C - Pavel Herout
>> tuto odporucam aj ja, je to skvela kniha

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Šmarda0
Návštěvník
24. 11. 2006   #4
-
0
-

J? zase doporu?uji U?ime se programovat v jazyce C Je sv?l? a z?bavn?, snadno pochopiteln?. Autor ne?et?? ani humorem a skv?le se ?te. Na Herouta se ?asto odkazuje, nebo ho cituje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je pes, a pes je nejlepš přítel člověka!
Marek0
Návštěvník
24. 11. 2006   #5
-
0
-

Jednoznacne Programovaci jazyk C K&R

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
24. 11. 2006   #6
-
0
-

To Zone: Mám taky Heroutova knihu, je psána trochu složitě, ale pochopíš to z toho dobře :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Alan0
Věrný člen
25. 11. 2006   #7
-
0
-

Taky mám tu od Herouta, ale je psána docela složitě...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
luigiozo0
Duch
25. 11. 2006   #8
-
0
-

To Zone: Doporučuji - Učíme se programovat v jazyce C - autor skvěle vysvětluje vše od začátku a velmi srozumitelně

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ivousd
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 2. 2007   #9
-
0
-

Chci se zeptat - měl bych se nejříve naučit céčko a potom c++? "jsem zacatecnik"(neprogramoval jsem nikdy)
Jakou potom tedy literaturu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
22. 2. 2007   #10
-
0
-

To ivousd: Určitě rovnou C++, které je vylepšením samotného Céčka. Knih je spoustu, klasicky ale začátečníkům vyhovuje - Mistrovství v C++, Naučte se C++ za 21 dní a podobně.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
sn3d0
Věrný člen
23. 2. 2007   #11
-
0
-

zacatecnik píše:jazyk C je urcite dobra cesta jak zacit, samozrejme nema budopucnost nepise se v nem (maximalne na vejsce ale to je kvuli uceni)



A na toto kam chodite?? Len tak pre zaujimavost.ORACLE podporuje tzv ProC co je prekompilator pre ciste C(tam C++ nieje). Drivery sa pisu v C, GNOME je napisane v C.Este aj Win32API su Ceckovske nie C++. MySQL je napisany v C, SourceForge je plny Ceckovych kodov, este aj ten blby PING je napisany v C.Mam dalej pokracovat? Pokial bude pocitac pocitacom tak C bude existovat a pochybujem ze ho nieco ine nahradi.To ze sa dnes clovek vo vecsine pripadoch zamestna vo firme v ktorej pisu web aplikacie ako user interfaces a pouzivaju sa rozne .NET, JAVA neznamena ze C sa nepouziva.

Tvrdenia ze programovat v C alebo v C++ nema buducnost a ze sa pise v nom len na VS je nic v zlom ale NEZMYSEL.

Clovek je tvor lenivy a dnes sa kladie priorita na cas.S toho dovodu vzinkaju rozne vyzsie jazyky pre business sferu.Ale treba si uvedomit ze Cecko je tu viac ako 30 rokov a pochybujem ze sa jeho pozicia zmeni.

Pravda je ze pri programoch typu dochadzka, alebo kniha jazd sa zaobides aj bez Cecka.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
zacatecnik0
Super člen
23. 2. 2007   #12
-
0
-

jj vyjmenoval jste skoro vse co je v C napsane ale stale trvam na tom ze nema budoucnost

Tvrdenia ze programovat v C alebo v C++ nema buducnost


ja sem c++ nevyslovil, pouze C

jo jinak je to tri mesice stary post ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
zacatecnik0
Super člen
23. 2. 2007   #13
-
0
-

http://forum.builder.cz/read.php?123,1985988,1987829#msg-1987829


ale podotykam ze druhy screen je obliba C nikoliv pouziti ;) a prvni spis ukazuje na ustup C ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
sn3d0
Věrný člen
23. 2. 2007   #14
-
0
-

Add 1. Statistiky: Samozrejme ze podiel Cecka klesa. Kedysi nebola taka dzungla roznych jazykov a technologii ako dnes.Tie si museli zakonite ukrojit svoj podiel na trhu a s coho ineho by ubudlo ako z Cecka?? Cize co sa tyka statistik je to NEZMYSEL.

Add 2. Z daleka som nevymenoval vsetko co je v Cecku napisane.. menovat vsetko je na nekonecny prispevok... takze dalsi NEZMYSEL

Na zaklade coho tvrdis ze Cecko nema buducnost??Ja ti poviem ze buducnost ma a aj to viem odovodnit.Nikde nevidim zeby sa zrazu prestalo kodit v Cecku. Asi si sa nestretol este z HP UNIXom, SOLARISom? To akoze teraz sa zacnu PIC obvody programovat v .NETe? :) Dost silne tvrdenie. Ako tvoj subjetivny nazor to akceptujem. Ale ako radu niekomu ze to nema buducnost je to pritiahnute za usi..

To ze je to 3 mesiace stary thread.. to som si nevsimol. Mam nastavenu RSS citacku a stale rano prebehnem what's new a toto tu bolo..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Tarabas
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
24. 2. 2007   #15
-
0
-

To zacatecnik: Ehm... Docela se zajima o Game Develop. a nutno podotknout ze v novych 3D enginech se s C/C++ pocita vice nez kdykoliv predtim... Pro RealTime 3D renderery je zatim naprosto nenahraditelne. C/C++ ma velikou budoucnost a proto kdyz si zajdete na kteroukoliv prednasku o Game Dev tak tam zazni aby ste se ho ucil, kdyz to chcete nekam dosahnou... :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
24. 2. 2007   #16
-
0
-

2 Tarabas: Si dostatočny expert aby si mohol tvrdiť že ma C/C++ buducnosť ?
btw. prečo sa píše C/C++, kto dnes (okrem zaostalych škôl [aj moja :) ]) použiva C ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
sn3d0
Věrný člen
24. 2. 2007   #17
-
0
-

mephi píše:btw. prečo sa píše C/C++, kto dnes (okrem zaostalych škôl [aj moja :) ]) použiva C ?



Odkial naberaju ludia dojem ze C sa vobec nepouziva? Kto ho dnes pouziva? asi cca 60% OpenSource komunity atd atd.. je mnozstvo kodu napisaneho v Cecku. Napriklad taka kniznica expat(XML parsing). Ja si neviem predstavit zeby toto niekto napisal lepsie a efektivnejsie v C++ s pouzitim objektov.

Niesom expert ale sam viem ze na celu problematiku sa treba pozerat z viacerych uhlov.Totizto neexistuje jedno univerzalne riesenie.Vsetko ma svoje pro a proti..

Vazne mi vysvetlite jedno. Na zaklade coho usudzujete ze C je mrtve?

Lebo ja sice programujem prevazne v C++ ale denne sa stretavam a pouzivam hafo Ceckovskeho kodu(funkcie z POSIX, thready, sockety, ProC, kniznice typu expat, regexp, libz, curl atd)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
logos
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 2. 2007   #18
-
0
-

To Zone: Určitě Programovací jazyk C. Mám ho doma a nemůžu si ho vynachválit. Předtím jsem měl Jazyk C od Kačmáře, ale to je takový humus, že to nikomu nedoporučuji, Programovací jazyk C je od jeho autorů, takže to budeš mít z první ruky a navíc všechno krásně srozumitelně s jejich myšlenkami. Taky má vzadu Referenční příručku a popis důležitých knihoven. Je to fakt vynikající kniha.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
25. 2. 2007   #19
-
0
-

Prečo je C mrtve ? No ono žije v našich spomienkach. Existuje vďaka kompatibilite kodu s C++ a je v ňom napisanych veľa veci. Inak pochybujem že v ňom niekto vytvára nové veci. To je môj skromny názor.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
sn3d0
Věrný člen
25. 2. 2007   #20
-
0
-

To mephi: tak to ta sklamem. Lebo v Cecku sa kodi a kodit bude... To ze v knihkupectvach je halda knih o Jave a .NETe neznamena ze v C sa uz neroby.A tvoje pochyby su milne lebo poznam firmy ktore dokonca svoje aplikacne servre stavaju na cistom Cecku..

Mam pocit akoby tieto nazory vychadzali z desktopov a domacich PC... Opakujem to po x-ty krat.. neexistuje jedno univerzalne riesenie.. C tu proste bude nadalej lebo nic vhodnejsie na urcite veci neexistuje

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
sn3d0
Věrný člen
25. 2. 2007   #21
-
0
-

mephi píše:#
# Prečo je C mrtve ? No ono žije v našich spomienkach



Inac to stale nieje odpoved na moju otazku na zaklade coho tu usudzujete ze Cecko je mrtve? FAkt by ma to zaujimalo na zaklade coho mate tento nazor?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Rišo Kakaš0
Stálý člen
25. 2. 2007   #22
-
0
-

To zacatecnik:zacinas ucit prvakou na základke?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
25. 2. 2007   #23
-
0
-

prvaky ano ale SŠ

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Peter D.0
Expert
26. 2. 2007   #24
-
0
-

notaak pomozte mi niekto :D
lebo C nieje objektovo orientovany jazyk.
lebo je pre neho malo novych knih (ked su vôbec)
lebo je stare, a programator sa skôr začne venovať novšim veciam
lebo tu mame C++

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
zacatecnik0
Super člen
26. 2. 2007   #25
-
0
-

co ti mam pomahat :)
jemi jedno jake sou (proti)argumenty, proste svuj nazor sem rekl a zanim si stojim ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
sn3d0
Věrný člen
26. 2. 2007   #26
-
0
-

To mephi:Programator sa bude venovat tomu co od neho bude pozadovat zamestnavatel.Ked zamestnavatel od neho bude pozadovat Basic tak programator bude kodit v Basicu aj ked je to proste blbost.Mne ked povie sef ze treba urbit script v Perle tak ho nakodim.To je proste fakt.To ze C nieje objektovo orientvoane neznamena ze ma teraz zaniknut. Su situacie, aplikacie ktore je uplna zbytocnost pchat do objektov.Idealny priklad spominane ovladace alebo kernel operacnych systemov.Co sa tyka knih, knihy su business ako kazdy iny a vydavatelstva budu vydavat knihy pre veci ktore maju dobre rozbehnuty marketing a su dobre spropagovane.Tento jeden argument musim uznat, lenze je to skor smutne ze dnes sa neda zohnat dobra publikacia napriklad o POSIXe a ze knihu o SSL som musel obiednavat zo zahranicia.Ale taktiez o C++ nieje nejak tych knih vela.Inac beriem tvoj nazor a akceptujem ho.Je to to co som chcel, chcel som vediet preco ma clovek pocit ze Cecko je mrtve.

To zacatecnik: Ja ti tvoj nazor ani neberiem.Ale nieje vhodne svoj-tvoj subjetivny neovereny nazor reprezentovat ako radu pritom ho nevies ani odovodnit.Mephi ma v tomto aspon argumenty podla ktorych mi vie povedat preco je jeho nazor taky aky je.

Mimochodom pracujem ako C/C++ programator a za tych par rokov som zatial ani jeden den nemal pocit ze Cecko je death a ze v nom uz nikdy nikto nebude robit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
zacatecnik0
Super člen
26. 2. 2007   #27
-
0
-

ne ze bych nedovedl argumentovat ale ja nechci, ted jsem se ucastnil takovejch debat kde se to zvrhlo stejne jen v hadani, ze uz nemam silu nekomu neco vysvetovat podsouvat. proste reknu nazor (samozrejme ze subjektivni s tim souhlasim) a jdu z diskuze pokud mozno pryc ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Peter D.0
Expert
27. 2. 2007   #28
-
0
-

2 sn3d: Ach jo, hadam sa tu s programatorom.
Keby si napisal skor ze programujes profesionalne nic by som nenapisal a zmenil nazor o C ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
sn3d0
Věrný člen
27. 2. 2007   #29
-
0
-

Nazor nemusis menit.O to mi neslo. Slo mi o to pochopit preco je C mrtve.. Ja som sa tu rozhodne nehadal.Proste som to chcel vediet. A to ci som programator z povolania, to nema ziadny vpliv..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Která je lepší — založil Roman

Funkce, která načítá — založil Kaalc

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý