2. lekce – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

2. lekce – Python – Fórum – Programujte.com2. lekce – Python – Fórum – Programujte.com

 

to_jsem_ja0
Stálý člen
24. 11. 2006   #1
-
0
-

zatím se mi podarilo vytvorit program ktery vytvori priklad, zepta se na vysledek, overi ho a napise ti jestli to je spravne nebo spatne, ale absolutne netusim jak to mam napsat aby se to opakovalo 10*...

import random
prvnicislo =random.randint(1,10)
druhecislo =random.randint(1,10)
print prvnicislo ,"*" ,druhecislo
vysledek1=prvnicislo * druhecislo
vysledek=input ("zadejte vysledek")
if vysledek1==vysledek:
print "spravne"
else:
print "spatne. Spravny vysledek zni" ,vysledek1

tohle zatim funguje, tak mi pls poradte jak to opakovat 10*://

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Voj??ek
~ Moderátor
0
Grafoman
24. 11. 2006   #2
-
0
-

for x in range(10):

.....
.....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
tirio0
Newbie
4. 12. 2006   #3
-
0
-

vysledek = input("Priklad",pocet+1,":",n1,"+",n2,"= ")
Nahlásí chybu, co s tím :( jak to obejít?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tirio
moje skripty v Pythonu najdete na http://www.beta.tym.cz/index.php?n=Py.Skripty
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
4. 12. 2006   #4
-
0
-

Takhle je to dobře:



vysledek=input("Priklad %s: %s+%s= "%(pocet+1,n1,n2))

input přijme jeden argument. Tys jich měl 7...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
trixlion0
Duch
13. 12. 2006   #5
-
0
-

je to moc tezke, zlate html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
13. 12. 2006   #6
-
0
-

nen? to moc t??k?, to jen bluejacker to ukazuje jak to jde nejt?ejc :-)
sta?? m?sto ??rky d?vat + a nav?c ??sla p?ev?d?t na text.

vysledek = input("Priklad"+ str(pocet+1) + ":" + str(n1) + "+" + str(n2) + "= ")

Nebo je?t? l?pe to vytisknout jednodu?e pomoc? print, asi takhle:
	

print "Priklad",pocet+1,":",n1,"+",n2,"= ",
vysledek = input()


Na konci printu je d?le?it? ta ??rka...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
geon0
Grafoman
13. 12. 2006   #7
-
0
-

jo a html totiž není programování, to je "jen" tvorba, vytváření

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
13. 12. 2006   #8
-
0
-

geon píše: není to moc těžké, to jen bluejacker to ukazuje jak to jde nejsložitěji :-)


ale je to kratší, ne? jak si ukazoval ty :ms_0030:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
geon0
Grafoman
13. 12. 2006   #9
-
0
-

Na krátkosti nezáleží, záleží na tom, aby to dotyčný pochopil, a ne opsal a nechápal. Nebo to musíš vysvětlit proč to tak je. Snaž se vžít do začátečníka, který nikdy nic podobného neviděl a pochopíš ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
13. 12. 2006   #10
-
0
-

Nj, budu se snažit :ms_0522: .

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

5. lekce — založil inocencz

1.lekce — založil Jan Burant

If else - lekce 3 — založil Ymemgirei

4. lekce — založil Hamarič Norbert

9.lekce — založil P1trs

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý