Cizí input (bot) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cizí input (bot) – .NET – Fórum – Programujte.comCizí input (bot) – .NET – Fórum – Programujte.com

RePRO0
Super člen
27. 7. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, mám dvě otázky:

1] Zajímalo by mě, zda-li pokud mám příkaz: webBrowser.Navigate("http://chat.lide.cz/room.fcgi?room_ID=269024");

Tak jestli mohu aktivovat fokus do cizího inputu? Je to nějak možné? Dále jestli jde něco za fokus napsat a odeslat (enter).

2] Pokud toto nejde, tak bych potřeboval vědět, jak by šla odeslat zpráva programově (myslím tím na serveru LIDE.cz)? :-) To jest třeba každých 5 minut odeslat nějakou zprávu. Fungují tak BOTi a podobně.

Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.164.–
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
m->29+6
Super člen
27. 7. 2011   #2
-
0
-

Zistíš si atribút name toho inputu a jednoducho odošleš dáta vo formáte HTTP:

name_of_input=url_encoded_data&name_of_input2=url_encoded_data2&...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
RePRO0
Super člen
27. 7. 2011   #3
-
0
-

#2 m->29
Můžeš to více specifikovat

Nahlásit jako SPAM
Software: C; C++; C#; Pascal; Delphi; Java Webdesign: PHP; MySQL; CSS; jQuery; Ajax; Javascript; OOP
27. 7. 2011   #4
-
0
-

#1 RePRO
K tomu o co se pokoušíš by se teoreticky mohl dát zneužít WatiN. Je to sice primárně pro testování, ale třeba poslouží.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Kyry+2
Newbie
27. 7. 2011   #5
-
+2
-
Zajímavé

Jsou tu 2 (jednoduchá)řešení, jak jsi sám navrhoval:

1) Přímá komunikace s HTTP serverem

Předávání proměnných v komunikaci HTTP probíhá buď pře GET (url?get....) a nebo přes POST(v hlavičce http requestu).
Většina chatů funguje přes post. Pokud chceš udělat bota, podíváš se do html zdrojáku toho chatu. Bude tam nejspíš form s atributem action. To je url kam se odesílá příspěvek. Jako postada dáš ten text. V tom formu jsou inputy, mají name, to je název té POST proměnné, text toho inputu(value) je hodnota té proměné. Příklad pro porozumění:

<form action='odeslat.php' method='post'>
   <input type='text' name='text_prispevku' id='blablabla js blablalba'>
   <input type='submit' value='odeslat !'>
</form>

Podle tohoto tedy odešleš httprequest na odeslat.php 
POSTDATA="text_prispevku=text toho inputu";

Fóra ale kontrolují USER-AGENT(prohlížeč) a případně mají nějákou COOKIE|SESSION autentizaci.
Pokud je to veškerá ochrana, tak bys to po pár zkouklých tutoriálech na mohl zvládnout.
Jestli ale chat/fórum používá CAPTCHA kód, můžeš mít problém. Potom záleží jaký jsi programátor. Já jsem si udělal OCR, který mi crackne RE-CAPTCHU, ale psát tady jak, tak asi dostanu od adminů za uši.   
Budeme tedy předpokládat, že chceš udělat něco, co za tebe bude odepisovat na hloupé dotazy, ne reklamního spambota.

Pokud systém běží na javascriptu(ajaxu), šlo by to udělat přes XSS injekci, to je ale věc, kteru tu rozhodně učit nebudu.. :-)

2) Bot přes GUI

Zjistil by sis souřadnice inputu a tlačítka pro odeslání.
Pomocí Cursor.Position = new Point(x, y);
By sis nastavil pozici myši a kliknul (přes user32)
Přes sendkeys.send posla data do inputu a kliknul na odeslat.
Pokud tě tato možnost zaujala, můžu ti poslat kód jak kliknout myší přes user32.dll
Jestli jsem ti pomohl, klikni na bezvýznamné plusko   

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.87.240.–
Vsadil jsem se, že budu mít na fóru nejlepší reputaci, pokud jsem ti pomohl(opravdu),
klikni na bezvýznamné plusko :-)
[b]Whether you think you can, or can't you are right ![/b]
RePRO0
Super člen
27. 7. 2011   #6
-
0
-

#5 Kyry
Neboj... nejsem žádný začátečník, takže rozumím tomu, co píšeš. K

ad 1] Oni to mají nějak blbě přes Javascript, takže klasické action="adresa.php" nenajdeš. ;-)

ad 2] Kód mi můžeš zaslat... a byla by s Tebou rychlejší komunikace? Ohledně programování toho BOTA. ;-)

Nahlásit jako SPAM
Kyry+2
Newbie
27. 7. 2011   #7
-
0
-

#6 RePRO
Rozhodně to neber tak, že mám všechny za blbce, doufám, že to z mého postu nevyznělo.
Jinak skype Kyry_Cz....   

Nahlásit jako SPAM
Vsadil jsem se, že budu mít na fóru nejlepší reputaci, pokud jsem ti pomohl(opravdu),
Kyry+2
Newbie
29. 7. 2011   #8
-
0
-

Tak vyřešeno :-) Javascript "injection"

private void Write(string text)
{
 webBrowser1.Navigate("javascript:KyryWrite('"+text+"');function KyryWrite(t){window.frames[3].document.getElementsByName('text')[0].value=t;window.frames[3].document.getElementsByName('mysub')[0].click();}");
}

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

Input a input type — založil

Kus cizí stránky na mé. — založil Anonymní uživatel

IRC bot — založil Honza

OOP bot — založil myky

Bot a kódování — založil Tevree

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý