1) Celý první odstavec je zúžený na polovinu, protože se snaží obtékat ten řádeček s datumem vpravo nahoře. Když je to jenom jedna věta, celkem to nevadí, ale když někdo začne delším textem, vypadá to divně. Tenhle odstavec rovnou berte jako příklad. Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet.
2) Když v editoru použiju copy/paste, automaticky se mi ze zkopírovaného výběru oříznou počáteční a koncové mezery. To vyloženě nesnáším, protože když chci jedno slovo několikrát rozkopírovat, musím pak mezery doplňovat ručně. Příklad: zkopíruju tohle (bez úvozovek, ale se všemi těmi mezerami okolo): " slovo ", zmáčknu End a pak pětkrát Ctrl+V. Dostanu tohle: slovoslovoslovoslovoslovo. Fuj.
3) Zdrojáky jsou roztahané až do nepřehledna. Odstavce by se v nich vůbec neměly používat a hlavně se musí zachovat počty řádků (i těch vynechaných), aby šlo napsat "vidím chybu na 50. řádku" a ostatní ji našli.
prvni radek
druhy radek odsazeny o 1
treti radek je vynechany, tohle je ctvrty
paty
sesty a sedmy vynechane, tohle je osmy
devaty vynechany, tohle je desaty
jedenacty
Není nutné řádky číslovat. Stačí, když půjdou bez problémů a bez automatického vkládání/rušení prázdných řádků přes schránku zkopírovat do Notepadu.4) Nepíše se "Shlédnutí", ale "Zhlédnutí". Shlížet se dá odněkud shora dolů, ale vlákna se zásadně zhlížejí ;-).
5) Hmm... už jsem říkal, že po odentrování za odstavec s kódem zůstane nastavený Courier? Viz výše.
Nahlásit jako SPAM
IP: 130.119.248.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku. Moje stránka.
3) Teď vidím, že prázdné řádky jsou OK. Takže to buď udělalo zvýraznění syntaxe Pascalu, nebo autor vkládal zdroják z Wordu. Beru zpět.
Dodatek:
6) Když chci editovat příspěvek, nevidím ho, otevře se mi prázdné textové pole. Ještě se podívám, jestli to není prohlížečem... Edit: Jo, může za to prohlížeč (starý FF 3). Takže taky beru zpět.
Snad to nějak pomůže...
Nahlásit jako SPAM
Mě by zajímalo, proč se editace příspěvků na fóru neřeší třeba jako na StackOverflow, tzn. nějakým markup jazykem. Tohle 'GUI' toho zdaleka nezvládá tolik.
1) Celý první odstavec je zúžený na polovinu, protože se snaží obtékat ten řádeček s datumem vpravo nahoře. Když je to jenom jedna věta, celkem to nevadí, ale když někdo začne delším textem, vypadá to divně.
V tomto případě by bylo lepší, kdybychom s tím počítali a nezačínali se stránkovým odstavcem. Dlouho jsme zkoušeli, kam všechny informace dát a toto nám přišlo nejvhodnější.
2) Když v editoru použiju copy/paste, automaticky se mi ze zkopírovaného výběru oříznou počáteční a koncové mezery.
Ořezává se veškeré vkládané formátování. I když chápu, že to není pro často vkládaný text nejpřívětivější, je opravdu takový problém dát tam mezeru? :-)
Zdrojáky jsou roztahané až do nepřehledna. Odstavce by se v nich vůbec neměly používat
Toto je problém základních škol. Až se lidé naučí číst, že pro nový řádek (nikoliv nový odstavec) mají dát SHIFT+ENTER, jak je napsáno o pár pixelů níže, pak bude duha barevná. Systém nedokáže kompenzovat veškerou lidskou blbost. Jediná možnost jak tam vložit odstavec je při editaci, možná, kdyby lidé psali zdojáky hned dobře? :-)
4) Nepíše se "Shlédnutí", ale "Zhlédnutí".
Díky :-).
5) Hmm... už jsem říkal, že po odentrování za odstavec s kódem zůstane nastavený Courier? Viz výše.
Toto je v TODO.
#3sputnikone
Hoď se screen, nevím, co myslíš, nikdy jsem tam nepřispíval.
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.4.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
#11yetty
V době, kdy na celém webu je tento editor mi přijde zbytečné jej nahrazovat systémem, který (osobně) považuju za krok zpět (i když vím, že řada lidí se mnou souhlasit nebude :) ).
Jasně, je tu pár chybek, ale polovina z nich je spíše zvyk na nový systém nebo strukturu a zbytek se vyladí.
Nahlásit jako SPAM
#8Curo
Vzhledově je editor velmi podobný, jen místo už zformátované podoby edituješ Markdown dokument, náhled se zobrazuje dole. Zároveň si můžeš hned kliknout na nápovědu. Tlačítka pro formátování vkládají příslušné Markdown elementy.
Kdyby se div.forum_prispevek_info vkládal přímo do span#hodnoceni_popis_###### a nastavil se mu float:right a margin left a bottom, tak by jej to pěkně obteklo a první odstavec by mohl pěkně pokračovat pod ním.
#15sputnikone
Ale já žádný netvořím, toto je CK editor, který pouze přizpůsobuju na naše potřeby.
Dle mě je psaní v editoru podobném tomuto lepší, jak nějakém BB... Jistě, může bavit si hrát se závorkama, hvězdičkama a podobně, ale to je podobně jako u komunity Linuxu - pár procent si rádo hraje, zbytek potřebuje spíše přenést myšlenku.(toto nená rýp, jen že každého uživatele Linuxu, co jsem kdy poznal, si ho kompiluje a upravuje dle sebe)
Co by nám přineslo přechod na Markup, Texy, BB... ?
Navíc, jak jsem psal jinde, plánuje se alternativa - čistá textarea pro ty, kteří neholdují WYSIWYG editorům, kdy bude možné se na něj přepnout - a tam se můžete vyřádit :-).
Nahlásit jako SPAM
#16Kobi
Na programátorském fórum takové použití není vhodné - bylo tu a bylo zavrhnuto, výsledek byl totiž špatný, problém s blokovými elementy, obrázky, zdrojáky a celkový výsledek byl nevzhledný.
Nahlásit jako SPAM
Jo, s Linuxem si hrajem, to přiznávám ;) Ale markup slouží právě k opaku, aby to bylo co nejjednodušší. Nevím, ale s těma hvězdičkama a závorkama se zas tolik kouzlit nedá. A máš zaručený výsledek, narozdíl od wysiwygu, kde to co ti s tím provede, je jenom na něm.
#19yetty
Ale co dělá editor špatně, resp. jinak, než chce vkladatel?
Drobnosti typu zdrojový kód apod. se vyladí a jestil je odpovědí na negramotnost uživatelů (neumějí číst, že SHIFT+ENTER je nový řádek, místo odstavce) změna celého editoru, tak to potěž koště :-)))).
Tím samozřejmě neříkám, že si toho někdo nevšimne apodl, ale příště už to bude vědět a problém není, ne?
Nahlásit jako SPAM
#21sputnikone
V mobilní verzi není v plánu formátování. Cílem mobilní verze není přinést komfort z desktopu, ale přístup odkudkoliv. Než člověk napíše závorky, hvězdičky, tabulátory... což mnohdy ani mobil nepodporuje, tak by se mu vybila moderní baterka :-).
Btw, wysiwyg editor může být i v mobilní verzi :-) (ale nebude).
Nahlásit jako SPAM
Ořezává se veškeré vkládané formátování. I když chápu, že to není pro často vkládaný text nejpřívětivější, je opravdu takový problém dát tam mezeru? :-)
Samozřejmě, není. Ani mačkání Shift+Enter není problém. Ani zkoumání, kam se musí najet s kurzorem a co se musí zmáčknout, aby se ukončil Blockquote a přitom se nepřeformátoval na normální text (uf, povedlo se :-]). Jenom je to všechno práce navíc, která v normálním textarea s přídavným markupem odpadá a netrpí tím ani přehlednost ani výsledek.
Ovšem jestli je možnost přepnutí do textarea v plánu, tak jsou všechny moje nářky naprosto bezpředmětné a už mlčím :-).
Nahlásit jako SPAM