Překlad stránek – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Překlad stránek – PHP – Fórum – Programujte.comPřeklad stránek – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kyborek0
Duch
29. 7. 2011   #1
-
0
-

Zdravím všechny. Dělám jednu stránku ve které mám české i cizí uživatele a přes php jsem tedy dělal překlad stránek do angličtiny i češtiny.

Php nejdřívě zjistí v jakém jazyku chce stránku člověk zobrazit a pak se podle toho zobrazují texty z pole:

$t_register = array(
    "nick" => array("cs" => "Přezdívka", "en" => "Nickname"),
    "mail" => array("cs" => "Email", "en" => "Mail address")
);

Zjistil jsem ale že tento způsob je pro větší stránky hodně neoptimální protože se do proměnné uloží všechny texty nezávisle na tom jestli se mají zobrazit nebo ne. Chtěl bych se tedy zeptat jestli má někdo zkušenosti s překladem stránek a jaký je vhodný postup? Napadlo mě ještě že by každý soubor měl k sobě ještě soubor s překladem kde by bylo jen to co je potřeba pro danou stránku, ale než to předělám radši si ptám jestli to taky není blbost.

Děkuji všem za konstruktivní rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.170.–
Reklama
Reklama
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
29. 7. 2011   #2
-
0
-

V PHP si to většinou bastlí každý sám, tak jak mu to připadá nejlepší. Ale jinak se k tomu používá Gettext. PHP ho taky podporuje a je to poměrně standardizovaný způsob, takže pokud nějaký projekt začínáš, nevidím důvod, proč ho nezvolit (samozřejmě se rád nechám poučit, pokud se pletu):

.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.203.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Překlad na P4 — založil 16bit

Překlad A na 1 — založil Petr Zbořil

Překlad — založil Franceq

Překlad — založil tudlifuk

Překlad programu — založil David Kolibřík

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý