Destiny v kalkulačke – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Destiny v kalkulačke – Visual Basic – Fórum – Programujte.comDestiny v kalkulačke – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Trebor0
Stálý člen
31. 7. 2011   #1
-
0
-

Cawko neviete ako mozem urobit kalkulacku a aby rátala aj desatiné miesta lebo ak použijem dátový typ Integer tak ak zrátam 2.7 * 2 tak mi vyhodí 4. Pls poradte. Vopred díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Eledin
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
31. 7. 2011   #2
-
0
-

Pokud to chceš mít jednoduché, použij typ double, pokud to chceš dělat přes int vermomoci musíš to spravit ve dvou proměnných v jedné si budeš udržovat mantisu, ve druhé exponent.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.245.–
Trebor0
Stálý člen
31. 7. 2011   #3
-
0
-

taze mozem napriklad ???

Double(VysledokText) = Double(PrveCisloText) + Double(DruheCisloText)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Trebor0
Stálý člen
31. 7. 2011   #4
-
0
-

nejde to a nejde ani ked nedám pred zátzvorky nic ale namiestotoho dam napr.

Dim (PrveCisloTextBox.Text) As Double

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Trebor0
Stálý člen
31. 7. 2011   #5
-
0
-

vypíše mi to chybu na prvú zátvorku ....... Identifier Expected 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Trebor0
Stálý člen
31. 7. 2011   #6
-
0
-

Mám to .... Použil som predzátvorkami CDec (Decimal)

VysledokTextBox.Text = CDec(PrveCisloTextBox.Text) + CDec(DruheCisloTextBox.Text)

Aj tak díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Eledin
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
31. 7. 2011   #7
-
0
-

tady u toho bych spise viděl převést textovou hodnotu na double, provést matematickou operaci a prevest do double string. Zase reprezentace ze c#

takovy jednoduchy priklad

VysledokTextBox.Text = (Convert.ToDouble(PrveCisloTextBox.Text) + Convert.ToDouble(DruheCisloTextBox.Text) ).ToString();

realne zpracovani

double hodnota1 = 0;

double hodnota2 = 0;

if(double.TryParse( PrveCisloTextBox.Text, hodnota1 )  == false)

   throw ArgumentException("Pole PrveCisloTextBox neobsahuje double hodnotu")

if(double.TryParse( DruheCisloTextBox.Text,  hodnota2)  == false)

   throw ArgumentException("Poleneobsahuje double hodnotu")

VysledokTextBox.Text = ( hodnota1 + hodnota2).ToString();;

samo si sintax ještě převeď na Visual basic, ale konstrukce je velmi podobná. Pokud používáš klasický VB tak je rozdíl pouze v konverzních funkcích které nemusíš řešit, bo datové typy, které nemají specifikovaný datový typ se chovají jako union.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.245.–
Trebor0
Stálý člen
1. 8. 2011   #8
-
0
-

aj tak sa dá :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý