Otváranie nových formov – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Otváranie nových formov – Visual Basic – Fórum – Programujte.comOtváranie nových formov – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Trebor0
Stálý člen
2. 8. 2011   #1
-
0
-

Serus potreboval by som vedieť či sa dá nejako nastaviť aplikáciu tak že ak mam nejaký hlavný form s kade sa spúšta ďalší tak mam tam

Dim Form2 As New Form2
Form2.Show()

ale ked sa mi ukáže form2 a prepnem si to na hlavný form a znova stlačím aby sa zobrazil form2 tak ukáže jeho duplikát a neviem ako možem toto "duplikovanie zastavit" aby sa len jeden dal zobrazit .... vopred díkes

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 8. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

Kód:

Dim form2 As New Form2
form2.Show()

vytvoří novou instanci třídy Form2 a zavolá na ní Show - zobrazí dialog. Pokud nechceš tvořit nové instance, ale pracovat jen s jednou, tak potom proměnná form2 nemůže být lokální, ale musí být členská (nebo jinak globální). A než na dialog znovu zavoláš Show, tak se musíš podívat, jestli je zobrazený. Pokud není, tak ho zobrazíš a pokud je zobrazený, tak mu předáš jenom fokus (nebo něco podobného).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Trebor0
Stálý člen
2. 8. 2011   #3
-
0
-

taze Dim Form2 As New Form2 musim dat de?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Like0
Newbie
2. 8. 2011   #4
-
+1
-
Zajímavé

Zrovna jsem tenhle problém řešil.

Nevím jak to vypadá ve VB ale v C# jsem to řešil tak že ten form2 jsem vytvořil po startu formu1 ,takže se pořád nevytvářel nový

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Like
Trebor0
Stálý člen
2. 8. 2011   #5
-
0
-

díky a cem sa ešte spýtať či týmto postupom bude možné ukladáť napr. z textboxu vo Form2 text uložiť do INI a pri opätovnom spusteni programu či ho tam načíta čo náhodou nevytvorí už iný form kam to nenačíta

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Like0
Newbie
2. 8. 2011   #6
-
0
-

Určitě by to šlo 

Do formu2 by jsi přidal button na který když se klikne přečte jednotlivé textboxy a ulozí jejich text do txt nebo ini souboru(v C# je to pomocí streamwriteru tuším).

A aby tam příště byli stejné hodnoty by jsi udělal tak ,že by jsi při otevíráni formu2 načetl data ze souborů (v C# streamreader) a zapsal by jsi je do textboxů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.78.146.–
Like
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
2. 8. 2011   #7
-
0
-

Na toto se většinou používají eventy - zobrazení formu - Load a zavírání/zavření formu - FormClosing/FormClosed. Při zavírání uložíš, co potřebuješ a při zobrazování formu zase načteš, co potřebuješ a nastavíš do příslušných komponent.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Lenicka1313
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
3. 8. 2011   #8
-
0
-

#1 Trebor
Nebála bych se poradit tady v tom obchodě. Sama jsem nedávno podobnou otázku řešila a poradili mi tam velice pěkně. Navíc se tam můžeš vcelku slušně inspirovat, takže bych se opravdu nebála podívat. Za sebe rozhodně doporučuji - http://www.sedacky.cz/

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.68.–
Trebor0
Stálý člen
3. 8. 2011   #9
-
0
-

na otázku s programovanie mam hladat odpoved v predajni sedaciek ?? :D:D :D :D :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.15.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý