Chyba v MySQL, poraďte – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba v MySQL, poraďte – MySQL – Fórum – Programujte.comChyba v MySQL, poraďte – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
2. 8. 2011   #1
-
0
-

   

Zdravím, potřeboval bych se zbavit téhleté chyby, nevíte někdo jak to spravit?
Tady scripty
display.php

<?php
    // Send variables for the MySQL database class.
    $database = mysql_connect('localhost', 'grow', 'password') or die('Could not connect: ' . mysql_error());
    mysql_select_db('openfirescores') or die('Could not select database');

    $query = "SELECT * FROM `scores` ORDER by `score` DESC LIMIT 5";
    $result = mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
    $num_results = mysql_num_rows($result);

    for($i = 0; $i < $num_results; $i++)
    {
         $row = mysql_fetch_array($result);
         echo $row['name'] . "\t" . $row['score'] . "\n";
    }
?>


addscore.php

<?php
        $db = mysql_connect('localhost', 'grow', 'password') or die('Could not connect: ' . mysql_error());
        mysql_select_db('openfirescores') or die('Could not select database');

        // Strings must be escaped to prevent SQL injection attack.
        $name = mysql_real_escape_string($_GET['name'], $db);
        $score = mysql_real_escape_string($_GET['score'], $db);
        $hash = $_GET['hash'];
        $secretKey="mySecretKey"; # Change this value to match the value stored in the client javascript below

        $real_hash = md5($name . $score . $secretKey);
        if($real_hash == $hash) {
            // Send variables for the MySQL database class.
            $query = "insert into scores values (NULL, '$name', '$score');";
            $result = mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
        }
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
2. 8. 2011   #2
-
0
-

#1 Grow
budes muset zjistit, jak se sloupec score jmenuje doopravdy... nikde nemas ani naznak presny struktury tabulky

(jedine co je jiste, ze se sloupec se score urcite nejmenuje score)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
2. 8. 2011   #3
-
0
-

#2 KIIV
Tabulka je v javascriptu který mám v enginu hry.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
2. 8. 2011   #4
-
0
-

#3 Grow
KIIV myslí MySQL tabulku. Podívej se, např. pomocí phpMyAdmin, jak vypadá databáze a jaký je správný název toho sloupce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
3. 8. 2011   #5
-
0
-

   

Databáze se jmenuje openfirescores, tabulka se jmenuje scores.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 8. 2011   #6
-
0
-

A teď se ještě podívej, jak se jmenují sloupce a podle toho uprav ten SQL dotaz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 8. 2011   #7
-
0
-

no ale to co potrebujeme videt tam neni - pojmenovani sloupcu v tabulce scores

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
3. 8. 2011   #8
-
0
-

   

Tady jsou

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 8. 2011   #9
-
0
-

#8 Grow
Nojo, nic jako score tam není, otázkou je podle čeho se to má teda řadit. Vyhoď z toho kódu toto:

ORDER by `score` DESC

Pak by to mělo jet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
3. 8. 2011   #10
-
0
-

Celý řádek nebo jen ten "ORDER by `score` DESC". A mělo by to jet to myslíte jako bez erroru, nebo že to bude dělat to co má?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 8. 2011   #11
-
0
-

Smaž jen to co jsem napsal.

Co to má dělat, to se z toho kousku kódu těžko pozná. Podle názvu bych tipobval, že ta tabulka k tomu kódu, tak úplně nepatří, ale k přesnějším vyjádření tu imho není dost informací.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
3. 8. 2011   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 8. 2011   #13
-
0
-

#12 Grow
Ten odkaz jsi sem měl dát hned na začátku. Ta tabulka, kterou tam máš teď je jiná, než kterou vyžaduje skript. Správnou tabulku vytvoříš v phpMyAdminu pomocí tohoto příkazu (předtím bude nutné tu starou tabulku smazat nebo přejmenovat):

CREATE TABLE `scores` (

   `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
   `name` varchar(15) NOT NULL DEFAULT 'anonymous',
   `score` int(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0'
)

Pak už by to mělo fungovat správně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
3. 8. 2011   #14
-
0
-

Teď to napsalo toto  reklamy.....AF: /etc/httpd/perl/Apache2/reklama/0.65 uri:/display.php -->

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
3. 8. 2011   #15
-
0
-

Scripty mám nechat původní?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
3. 8. 2011   #16
-
0
-

Ano. Udělej přesně to co Ti zde radili s tím, že znovu přidej řazení dle 'score'. Měl si špatnou strukturu tabulky 'scores'. Teď stačí, aby si přidal:

ORDER by `score` DESC

a počet vypsaných záznamů (limit) si napiš jaký potřebuješ nebo nechej ten co mají:

ORDER by `score` DESC LIMIT 5

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Grow
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
3. 8. 2011   #17
-
0
-

Pořád stejná chyba AF: /etc/httpd/perl/Apache2/reklama/0.65 uri:/display.php -->

Scripty:

Display.php

<?php
    // Send variables for the MySQL database class.
    $database = mysql_connect('localhost', 'grow', 'password') or die('Could not connect: ' . mysql_error());
    mysql_select_db('openfirescores') or die('Could not select database');

    $query = "SELECT * FROM `scores` ORDER by `score` DESC LIMIT 5";
    $result = mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
    $num_results = mysql_num_rows($result);

    for($i = 0; $i < $num_results; $i++)
    {
         $row = mysql_fetch_array($result);
         echo $row['name'] . "\t" . $row['score'] . "\n";
    }
?>

Addscore.php

<?php
        $db = mysql_connect('localhost', 'grow', 'password') or die('Could not connect: ' . mysql_error());
        mysql_select_db('openfirescores') or die('Could not select database');

        // Strings must be escaped to prevent SQL injection attack.
        $name = mysql_real_escape_string($_GET['name'], $db);
        $score = mysql_real_escape_string($_GET['score'], $db);
        $hash = $_GET['hash'];
        $secretKey="Highscore"; # Change this value to match the value stored in the client javascript below

        $real_hash = md5($name . $score . $secretKey);
        if($real_hash == $hash) {
            // Send variables for the MySQL database class.
            $query = "insert into scores values (NULL, '$name', '$score');";
            $result = mysql_query($query) or die('Query failed: ' . mysql_error());
        }
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

MySQL chyba — založil Root

MySQL chyba #1045 — založil easy_burn

Chyba spojeni MySQL — založil Alan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý